Turska Tika i pazrska ”Hatidža” doniraju 20.000 zaštitnih maski

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Turska agencija za razvoj TIKA, kroz projekat koji realizuje sa Udruženjem žena ,, Hatidža,, doskočila je nestašici maski i dezinfekcijskih sredstava, pokretanjem vlastite proizvodnje, izvještava Radio-televizija Novi Pazar.

08C79805 D244 47F5 AD79 38AF789CC8B3

{module Oglas 1 – 2020}

Udruženje ,,Hatidža,, odmah se dalo u posao, sa pet šivaćih mašina i sirovinama koje im je obezbjedila TIKA, pomažu zajednicu u kriznim vremenima. Borba sa virusom je teška i u prvi plan stavlja nas ahlak, smrtra Sarajka sa pazarskom adresom, Amila Ličina.

{module Oglas 0 – 2020}

,, Kada smo se suočili sa pojavom korone, rodila se ideja o proizvodnji maski u humanitarne svehe, jer je to najbolji način pomoći našem narodu i društvenoj zajednici. Uz pomoć Tike, počele smo da šijemo oko 20.000 maski, a isti projekat obuhvata i proizvodnju sredstava za dezinfekciju. Maske, prirodni sapuni i sredstva za dezinfekciju ruku, biće podjeljeni širom Sandžaka.Tika je imala sluha za naše potrebe, pa u svoje licno ime i u ime još 150 članica Udruženja Hatidža, želim da se zahvalim njima i narodu Turske, koji nas nikad, pa ni u danima kada se borimo sa koronom, nisu ostavili same,, rekla je za RTV Novi Pazar, predsjednica Udruženja, Amila Ličina.

Udruženje žena ,, Hatidža,, osnovano je 2018. godine i ovo je prvi put da se članice bave direktnom proizvodnjom. (rtv)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex