Teški detalji tragedije u N.Pazaru – Lazar nas je zvao u kolo, kao da je znao da igra poslednje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Igrao je u subotu uveče na rođendanu na kojem je bio gost. Dozivao je nas, ostale drugare, da ustanemo i da zaigramo kolo, kao da je predosećao da će mu to biti poslednje, kaže Lazarev drug.

Lazar Mijailović foto facebook 1000x0

– Dragi Rasovci, desila nam se velika tragedija. Iznenada nas je napustio naš dragi Lazo, dobar igrač i još bolji drug.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Ova objava, koja se u nedelju pojavila na socijalnim mrežama, izazvala je tugu i nevericu kod svih članova Kulturno-umetničkog društva “Ras” iz Novog Pazar.

Zbog prerane smrti Lazara Mijailovića (15), koji je iznenada umro tokom proslave punoletstva svog druga, zaplakali su mnogi u ovom gradu i njegovoj Ekonomskoj školi koju je pohađao tek prvo tromesečje.

Niko još ne može da poveruje da Laza više neće nastupati i predvoditi narodna kola koja je godinama uspešno igrao.

– Igrao je u subotu uveče na rođendanu na kojem je bio gost. Dozivao je nas, ostale drugare, da ustanemo i zaigramo kolo, kao da je predosećao da će mu to biti poslednje. Veselili smo se i pevali, poručivali pesme… Svi smo bili nasmejani – priča Lazarev drug koji je bio u restoranu u kojem je održana rođendanska proslava.

Drugovi su spontano izlazili iz kola, a za njima je pošao i Lazar koji je seo i sebi natočio čašu vode.

{module Oglas 2019 – U članku 1}

– Popio je hladnu vodu, jer nije pio alkohol, i nastavili smo da se veselimo za stolom. On je rekao da mu je teško, da se ne oseća dobro i krenuo je do toaleta. Nas nekoliko je pošlo za njim – kaže Lazarev drugar.

Petnaestogodišnjak se iznenada srušio i zatvorio svoje oči. Više ih nije ni otvorio. Svi pokušaji njegovih prijatelja i lekara da ga povrate bili su bezuspešni. Lazarevo srce je stalo, ali će on narodna kola igrati na nebu.

– Tvoje mesto u našem velikom kolu niko ne može da zauzme – napisao je KUD “Ras” ispod Lazareve slike.

Lazara žali celi grad, a Ekonomska škola u ponedeljak nije održala nastavu i proglasila je dan žalosti. Od svog učenika oprostili su se svi profesori ove škole.

– Anđeo, lepotan, vedrog duha, eto to je bio Laza. U nekoliko reči sam vam sve rekla, rekla je jedna od profesorki Ekonomske škole.

– U ponedeljak uveče trebalo je da gledamo njegov nastup na tradicionalnom festivalu u Novom Pazaru. Skoro celo odeljenje je trebalo da ide da ga gleda pošto smo ga svi voleli. Uživali smo u njegovom društvu. Umesto toga, celo odeljenje mu je išlo na sahranu – kaže Lazarev drug iz odeljenja.

Svi u KUD “Ras” i Ekonomskoj školi imaju lepo mišljenje o Lazaru Mijailoviću. Saglasni su u oceni da Nebojša i Mila imaju razloga da budu ponosni što su imali tako zlatnog sina.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Teško roditeljima koji deci vide kraj

Rođaci Lazara Mijailovića kažu da još ne mogu da poveruju šta se dogodilo. Neki od njih su jedva smogli snage da odu kod Mile i Nebojše i da im izjave saučešće.

– Šta da im kažem? Teško njima. Koju reč da im kažem? Možete zamisliti kako je roditeljima koji ovo dožive, koji deci vide kraj. Nadam se da će, ipak, Mila i Nebojša smoći snage da krenu dalje jer imaju još jedno dete kojem su potrebni – kaže rođak.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex