SUROVA ZIMA NA PEŠTERU, EVO KAKO SE LJUDI BORE: Bitka sa smetovima traje već 2 dana, ovi putevi su neprohodni

Na Pešterskoj visoravni drugi dan zaredom traje prava bitka sa smetovima kako bi se iz snježne blokade oslobodila sela širom visoravni koja su zavijana još od nedjelje ujutru. U višim dijelovima visoravni visina snježnog prokrivača je do 40 centimetara, a smetovi prelaze i jedan metar.

2098705 pester sneg a 1 ls

Danonoćnim dežurstvom, putari novopazarskih “Puteva” uspeli su uprkos jakom vjetru i mećavu da i juče i tokom noći održe prohodnim magistralu od Novog Pazara preko Duge Poljane prema Sjenici, a iznad Duge Poljane i Brnjice smetovi su i blizu dva metra.

{module Oglas 2019 – U članku 1}

2098707 sjenica sneg 1 ff

– Jutros je na terenu sva raspoloživa mehanizacija oopštinskih javnih preduzeća, a angažovali smo i mehanizaciju privatnika. Cilj je da tokom dana očistimo puteve do što više sjeničkih sela – kaže Vojo Trmčić, zamjenik predsjednika opštine Sjenica.

2098703 edib sjenica sneg 3 ff

{module Oglas 2019 – U članku 0}

I dalje je najteže u Barama, Karajukića Bunarima, selima prema Goliji.

U seli Brnjica, zaseoku Vrapci, juče su radnici sjeničkih javnih preduzeća uz angažovanje mehanizacije velikom mukom,uspeli da očiste put do Sjenice i bolnice kako bi bila ukazana pomoće ženi iz ovog sela kojoj je neophodna bila terapija u bolnici.

2098709 dsc 0134 ff

Teške mašine juče su, pročistile i put od Bara prema Kumanici, kako bi u tom selu porodica i komšije u ponedjeljak mogli da sahrane jednog od mještana koji je preminuo. (Kurir.rs/Z. Š.)

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker