Srbija – U zadnja 24h sedam osoba preminulo, 296 novozaraženih virusom

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Od korona virusa u poslednja 24 sata preminulo je sedam osoba. Kako je saopšteno na konferenciji testirano je 5.051 ljudi od čega je 296 pozitivno na Covid-19.

korona virus kina

{module Oglas 1 – 2020}

Kako je saopšteno na konferenciji za medije od korona virusa u Srbiji do sada su izlečene 1.152 osobe, a na respiratoru se nalazi 91 osoba.

– Ukupno je potvrđeno 7.779 slučajeva. Od poslednjeg izveštaja, testirani su uzorci 5.051 osoba, od kojih je bilo pozitivno 296 osoba. Na današnji dan hospitalizovano je 3.135 pacijenata. U ovom momentu na respiratoru se nalazi 91 pacijenat. Do danas je ukupno testirano 59.938 osoba. Na žalost, u poslednja 24 časa preminulo je još 7 osoba – 4 osoba muškog pola i 3 osobe ženskog pola. Izlečeno je 1152 osoba – rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Kada su u pitanju ustanove socijalne zaštite na današnji dan je registrovan kovid kod 531 korisnika i 131 zaposlenog.

{module Oglas 0 – 2020}

– Kao što znate i prethodnih dana smo vas o tome izveštavali. Najveći broj korisnika je bio u Gerontološkom centu u Nišu gde je bilo ukupno 169 zaraženih. Svi su bili hospitalizovani. Do današnjeg dana, 41 osoba koja je bila smeštena u KC Niš je dobila dupli negativan test, a čeka se na još nekoliko testova – rekla je doktorka Darija Kisić Tepavčević.

Tokom noći sedam građana je izgubilo život, kazao je Gojković.

– Ono što pada u oči je da smo uspeli da testiramo više od 5.000 osoab i to jasno pokazuje koliki je udeo zdravstvenih institucija i strukutra da ubedljivo najviše testiramo u regionu. I to znači da ništa nećemo da krijemo. Otvaramo dodatne kapacitete i to je nešto što nas hrabri – kazao je pokrajinski sekretar.

Negotin novo žarište

On je dodao da se situacija u Novom Sadu i Beogradu stabilizovala, da situaciju u Nišu imamo pod kontrolom.

– Moramo tamo još više da radimo i testiramo – dodao je on i istakao da je problem to što u zadnja 24 sata imamo 26 pozitivnih građana u Negotinu.

 Sve naše epidemiološke ekipe su sada u Negotinu. Najverovatnije je veći deo toga iz Geronotološkog centra “Radost” u tom gradu – dodao je on.

{module Oglas 2 – 2020}

Četvoro do sedmoro preminulih iz Gerontološkog centra u Nišu

kada je u pitanju broj preminulih osoba, 4 su bile korisnici Gerontološkog centra u Nišu.

– Ovi podaci nam govore da ova populacija jeste najosetljivija, čak i u situaciji kad je u našoj populaciji došlo do slabljenja, bez obzira što su u početku imali blage simptome – kazala je Darija Kisić Tepavčević i dodala da nam to pokazuje nepredvidljivost ovoga virusa.

Kod starih osoba, koje imaju niz drugih oboljenja, kaže, ovo može da dovede do fatalnog ishoda.

 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je jutros da je za nama najteža noć sa najviše žrtava od korona virusa.

– Noć je bila užasna i to pre svega zbog onoga što se dešava u Nišu. Ušla je u gerontološki centar u Nišu i napravila nam je pomor. Sve ih je više i uvek iz tog gerontološkog centra – rekao je Vučić.

On je dodao da je novo žarište korona virusa u Srbiji – Negotin.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.