SRBIJA PRAVI NOVA OKLOPNA VOZILA U PRIBOJU! Na vrhu mitraljez i bacač granata, unutra oprema za izviđanje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U pitanju je modernizacija borbenih-oklopnih vozila u komandno-izviđačka vozila a za nultu seriju zadužen je “FAP”.

hz77766

{module Oglas 1 – 2020}

“KIV” što je skraćenica za komandno-izvižačko vozilo, nastalo je angažovanjem Vojnotehničkog instituta kao nosioca razvoja a predstavlja rezultat domaćeg znanja i potencijala na polju vojne tehnike, a zadatak izrade ovih vozila pripao je domaćoj fabrici “FAP” iz Priboja.

Naime, usavršavanjem borebenih-oklopnih vozila “BOV-3” dobijene su čak četiri varijante “KIV”-a koje bi koristili pešadijski bataljon, artiljerijski divizion, artiljerijska baterija i komandir izviđačkog odeljenja.

Kada “KIV” počne da se koristi u Vojsci Srbije, očekuje se da će doprineti na skraćenju vremena za prikupljanje i prenos podataka, donošenju i prenošenju odluka i izveštaja i obezbeđenju uslova za efikasno planiranje i vođenje operacija. Automatizovaće proces upravljanja artiljerijskom vatrom, ali i uticati na obezbeđenje potrebnih kapaciteta, brzine i kvaliteta prikupljanja, obrade, prenosa i zaštite informacija. Takođe, od “KIV”-a se očekuje smanjenje i otklanjanje posledica dejstava neprijatelja, posebno njegovih sredstava za elektronska dejstva.

{module Oglas 0 – 2020}

Ovo oklopno vozilo biće zasnovano na vozilu “BOV M16” za koje je karakterističan visoki stepen balističke zaštite a koje je nastalo modernizacijom vozila “BOV-3”. 

“KIV”-om će upravljati šestočlana posada a članovi tima zavisiće od toga koja se od četiri varijante ovog vozila koristi.

Kada je reč o opremi novog komandno-izviđačkog vozila, platforma je opremljena podsistemom naoružanja sa daljinski upravljanom borbenom stanicom DUBS 7,62/40 mm koja se sastoji od mitraljeza PTK 7.62mm i automatskog bacača granata 40 mm.

S obzirom da spada u izviđačko vozilo, poseduje i sistem za poboljšanje vizuelizacije vozača koji čine dve televizijske kamere koje omogućavaju prikaz slike u 3D formatu, termovizijska kamera i sistem za prikaz slike, kao i telekomunikacione i informatičke sisteme

Vozilo pokreće dizel agregat snage 5 kW za potrebe napajanja opreme i sistema unutar vozila. 

Trenutno je u toku rad na izradi nulte serije ovog vozila koje će značajno povećati mogućnosti delovanja Vojske Srbije.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker