Srbija / Ko ne nosi masku PLAĆA KAZNU na licu mjesta

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nošenje maski, odnosno kažnjavanje za kršenje ove mere, moglo bi od sledeće nedelje da bude zakonski regulisano, a izricale bi se mandatne kazne koje će biti novčane, saznaje “Blic”. Takođe, danas je odlučeno i da Arena od ponedeljka ponovo postane kovid bolnica.

ikzuiktiozo

{module Oglas 1 – 2020}

Kazne i za kršenje mere kućne izolacije

Na upravo završenoj sednici razmatrano je i regulisanje kršenja kućne izolacije koje bi takođe moglo da se nađe kao odredba u izmenjenom Zakonu o prekršaju.

Kao bitna stavka danas je razmatrano i zakonsko regulisanje broja okupljenih na određenom prostoru. Za sada i dalje je u opticaju da ne može biti više od 30 ljudi.

Mandatne kazne koje bi mogle biti usvojene su zapravo jednokratne kazne koje se izriču na licu mesta. To su praktično kazne koje se izriču i prilikom saobraćajnih prekršaja. Plaćaju se na licu mesta u manjem iznosu ili naknadno u većem.

{module Oglas 0 – 2020}

Krizni štab je analizirao celokupnu situaciju u Srbiji i gradove koji su žarišta u odnosu na one u kojima nema ili gotovo da nema slučajeva Kovid 19. Činjenica je da mesta u kojima se strogo poštuju epidemiološka pravila, nemaju slučajeve obolevanja. Otuda je i razmatrano da treba zakonski regulisati mere jer je to za pojedine sredine jedini način da se poštuju pravila, a time i suzbije epidemija.

 Arena ponovo kovid bolnica

Krizni štab danas je odlučio i da Beogradska arena ponovo postane kovid bolnica.

– Imajući u vidu da se povećava broj osoba kod kojih je laboratorijski potvrđeno prisustvo virusa, od ponedeljka Arena biće spremna za prijem pacijenata – najaviila je danas dr Darija Kisić Tepavćević nakon sednice Kriznog štaba. (Blic)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker