Srbija – Evo kada će mladi od 16-29 godina moći da se prijave za pomoć od 100 eura

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Mladi od 16 do 29 godina moći će da se elektronski prijave od 15. do 30. januara za jednokatnu novčanu pomoć države u iznosu od 100 evra, odluka je koja je usvojena na današnjoj sednici Vlade Srbije.

Kako saopštavaju iz Vlade, prijave će se kao i do sada vršiti elektronski, putem portala Uprave za trezor, a na to imaju pravo svi mladi od koji su do danas napunili 16 do 29 godina, sa prebivalištem u Srbiji i koji poseduju važeću ličnu kartu.

Njima će nakon unošenja osnovnih ličnih podataka (JMBG, broj lične karte i ime banke) biti zavedena prijava, čiji će status moći da provere na portalu Uprave za trezor. Ukoliko neko nema račun u banci, potrebno je da izabere banku u kojoj će mu automatski biti otvoren namenski račun – navode iz Vlade.

Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, novčana pomoć će biti uplaćena automatski, odnosno bez podnošenja prijave, navode u saopštenju.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da ovim gestom žele da pokažu znak pažnje mladima, kako bi oni rekli da im je država bar jedan dan pomogla. (Juzna vesti)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker