“SRBI SU MALI, POLUPISMEN NAROD KOJE JE NEKO UBIJEDIO DA SU NEBESKI!” Šok ispovijest novinara: Legija mu držao pištolj na čelu, a Zemunci prijetili da će mu PORODICU RAZNETI ZOLJOM

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Marko Lopušina, srpski novinar, istraživač i istoričar, poznat po nizu knjiga o novijoj srpskoj istoriji, dijaspori, kao i tajnim službama i njihovoj ulozi u savremenoj srpskoj politici.

U svom razgovoru sa Vanjom Bulićem, on govori o neverovatnim situacijama u kojima se našao tokom svoje novinarske karijere, a kako sam kaže, nije mogao ni da sanja šta će sve doživeti baveći se ovim poslom.

Četiri puta život mu je bio ugrožen od strane mafije, a kako tvrdi pištolj Milorada Ulemeka Legije bio mu je uperen u glavu.

– Smejao sam se kada mi je pištolj bio uperen u čelo. Smejao sam se od straha. On se tako upoznaje sa ljudima, ali smo se znali sa fronta na Kosovu – kaže Lopušina.

U vreme kada je ubeđivao Dušana Spasojevića Šiptara da mu da intervju, ušao je Legija u njegovu vilu i pitao ga da li je on pisao da je “Legija izdao Miloševića”.

– Napisao sam to. Rekao sam mu, ‘Milorade, spusti taj pištolj’. I smejem se, on kaže da je prazan – priseća se Lopušina.

– Majka mi je tri puta rodila blizance, samo sam ja preživeo. Bio sam beba i nisam bio svestan svog parnjaka. Moj brat Mirko rođen je tri godine pre mene – kaže Lopušina.

Da je novinarstvo njegov poziv znao je oduvek, budući da mu je stric bio poznati novinar.

“Srbi su mali i polupismen narod, koji je neko ubedio da su nebeski”

Ovo je jedna od kontroverznih izjava Lopušine, koji diže prašinu kad god se pojavi u javnosti, a poznati novinar i pisac ističe da govori samo činjenice.

– Ja govorim istinu i činjenicu i sa “ubj bližneg svog”. Sve jugoslovenske tajne službe nisu otkrile toliko stranih špijuna koliko su ih procesuirale, a procesuirale su oko pola miliona ljudi, većinom Srba u svim ovim ratovima. Špijuni u Srbiji žive sjajno – kaže Lopušina.

On ističe da kod nas ceni hrabrost, pored toga što ima mnogo što šta da zameri svom narodu.

– Mi smo ludo hrabri, naša država nije uspela da izbroji koliko je bilo srpskih žrtava u svim ratovima koje smo vodili – kaže Lopušina.

Kako navodi najviše pretnji dobijao je od zemunskog klana, i to da je četiri puta bio na meti mafije.

– Najavi ti dan ranije, javi se drug koga dobro poznaješ i kaže ‘ako sutra ne odeš u “Difens roud” ja ću zoljom da te rasturim u stanu i tebe i tvoju porodicu’ – priča Lopušina, koji kaže da je nedužan otišao da vidi šta hoće od njega i da zaštiti porodicu i žrtvuje sebe.

– Supruzi sam dao imena policajaca koja će da zove ako se ja ne pojavim do dva sata – kaže Lopušina.

O gastarbajterima

“Prave patriote koji imaju novac plaćaju porez i u inostranstvu i u Srbiji. Ima i estradnih gastajbartera koji kupe besna kola i dolaze ovde da se pohvale.”

– Najbogatije svadbe vezane su za Rome i Vlahe, pa južne Srbe, a njima je glavno da se pokažu i da budu prihvaćeni – kaže Lopušina.

Večina Srba u dijaspori živi u getu – kuća, posao, srpski klub… ističe novinar i pisac.

Susret sa Srbinom, indijanskim poglavicom

Marko Lopušina u svojoj karijeri bavio se i najbogatijim Srbima u Americi, a kao poseban doživljaj ostao mu je susret sa Ričardom Milanovićem, inidjanskim poglavicom srpskog porekla.

– Gospodin Ričard Milanović je shvatio da se u rezervatima ne plaća porez i onda je počeo da koristi taj prostor za trgovinu, da bi na kraju postao poglavica svih Indijanaca – ističe novinar.

Njegov otac se zaljubio u jednu Indijanku, ćerku poglavice, pa je tako i on postao indijanski poglavica, koji je čak stigao da bude u kongresu.

– Rastao je u plemenu Kaulia, a dobio je neko ime na indijanskom. Bio sam kod njega i stavio sam njegovu prejanicu na glavu. Bio je blag i divan čovek, nasmejan. Celo njegovo pleme je bilo okrenuto pesmama, veselo pleme. Njegov sin je malo niži i malo je povukao na ovog belačkog dedu. Na kraju su oni imali deset hotela u rezervatu – kaže Lopušina, koji želi da uspostavi kontakt sa Milanovićevim sinom.

– On ne trza mnogo na Srbiju, tamo su mu pričali da je ovde rat, da ne treba da dolazi ovde i tako dalje – ističe Lopušina.

– Milanović je treći po bogatstu u Americi. Pre njega imamo Ala Jankovića, najneobičniji Srbin na planeti sa dugom kosom. Muzičar i sjajan imitator, koji je objavio 20 albuma, od koga su 10 zlatnih. Filip Cepter je najbogatiji Srbin na svetu, njegovo bogatstvo teži 5,5 milijardi evra. Ima firme u 44 zemlje sveta, ima 250.000 zaposlenih – zaključio je Lopušina.

(Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex