SPP – Sjenica zatrpana smećem iz svih putnih pravaca

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Gomile smeća prema Sjenici iz svih putnih pravaca- Nove Varoši, Ivanjice, Tutina, Novog Pazara. Iz Odbora za ekologiju SPP-a u Sjenici kažu, takva situacija nije na području ostalih opština već isključivo čim se uđe u ovu Opštinu.

smece01 1000x0

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Nikada u historiji Sjenice nije se desilo da bude preplavljena smećem, divljim deponijama na svkom mjestu. Najvažnije bi bilo da opštinska vlast shvati da je i seosko stanovništvo dio potrošačkog društva jer ovo više nije IX vijek. Ljudi koji žive na selima imaju potrebu da kupuju proizvode sa ambalažom i da negdje odlažu smeće, kaže Sanela Halković članica Odbora za ekologiju SPP-a u Sjenici

Neophodno je, naglašava, da opštinska vlast organizuje odvoženje smeća i sa tog područja.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Ja sam više puta u Skupštini kao odbornica tražila da se organizuje odvoženje smeća sa seoskog područja i postave kontejneri koji će redovno da se prazne. Međutim, opštonska vlast pravda se da je to preskupo. S druge strane vidimo javašluk i bezrazložno trošenje budžetskog novca, novca poreskih obveznika.

Pitanje je neophodno riješiti jer Sjenica svoj razvoj usmerava kroz poljoprivredu i turizam. Problem se mora rješavati ili organiziranjem određenih akcija ili uvođenjem drastičnih kazni, naglašava. (Sana)

{module Oglas 2019 – U članku 2}

https://www.youtube.com/watch?v=yk3h4cL4hKM

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex