”SPASILA JE MNOGE ŽIVOTE, ALI NE I SVOJ” / Suprug medicinske sestre iz Sjenice koja je posthumo odlikovana: Rekla mi je da mora da ozdravi jer NEMA KO DA LEČI NAROD

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

“Slavica je radila na prijemu pacijenata koji su oboleli od korone. Tu se i inficirala. Nije štedela sebe, požrtvovano je obavljala svoj posao, koji je mnogo volela. Sredinom jula osetila je slabost, ubrzo je preminula. Ostavila nas je u suzama, ali ponosimo se jer je ona sjenička heroina.”

ghjmkhzu76

{module Oglas 1 – 2020}

Ovako za “Informer” govori Goran Gujanica iz Sjenice, suprug medicinske sestre Slavice Gujanice (49) koje je postuhmno odlikovana zbog izuzetnih zasluga i dela ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanovništva Srbije.

Tokom juna i jula u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu nastao je haos jer je broj obolelih od korona virusa svakodnevno rastao, a medicinsko osoblje je radilo bez prestanka, pauze i odmora. U skafanderima, na temperaturi od preko 35 stepeni, Slavica i njene kolege primale su pacijente u Domu zdravlja u Sjenici. Kući gotovo da nije ni išla, maksimalno se posvetila svom pozivu i sugrađanima koji su se borili za svoje živote.

– Tih dana je gotovo nismo ni viđali. Radila je od jutra do mraka, a nekada ni uveče nije dolazila kući jer je pratila pacijente koji su transportovani do većih zdravstvenih ustanova. Nedostaja je sinovima i meni, ali smo znali da je posao ispunjava i da je bilo preče da bude u bolnici sa pacijentima nego sa nama kod kuće – priča Goran i dodaje da je Slavica pomagala i svojim komšijama kojima je u njihovim kućama davala terapiju.

{module Oglas 0 – 2020}

Nakon jedne višesatne smene, Slavica se kolegama požalila na bolove u grudnom košu i povišenu temperaturu. Primila je infuziju i nestrpljivo čekala da se vrati na posao.

– Ipak, stigao je pozitivan rezultat i nije mogla više da radi. Sve vreme dok se lečila govorila je da želi da ozdravi što pre jer je čekaju pacijenti. Nije htela sebi ni nama da prizna da se sve gore oseća, ubeđivala nas da joj je bolje i da će potpuno ozdraviti. Ali…njeno stanje bilo je sve gore, teško je disala, gubila se – s tugom u glasu seća se Goran poslednjih dana života svoje supruge.

On kaže da je Slavica bila veliki borac, ali je ova borba bila preteška.

– Borila se do poslednje sekunde svog života jer je želela da ustane iz kreveta ,da ozdravi i da ponovo obuče svoju belu uniformu. Sećam se kada mi je rekla: “Gorane, ja moram da ozdravim, vidiš li šta se dešava, pacijenata je sve više, a mnogo mojih kolega se razbolelo, nema narod ko da leči” – prenosi Goran poslednje reči svoje žene.

Nekoliko sati nakon te rečenice hitno je prevezena u novopazarsku bolnicu, a zatim opet za Sjenicu. Onda je transportovana za Užice i tokom tog poslednjeg putovanja je preminula.

{module Oglas 2 – 2020}

Velika želja joj je bila da zaposli sinove

– Moja Alavica je otišla sa željom da nam se sinovi Miloš i Dušan zaposle, da obezbede sebi sigurniju budućnost kako bi se oženili, dobili decu. Ovih dana raspisan je konkurs za portira u sjeničkoj bolnici, sin je konkurisao, nadam se da će dobiti taj posao. Nadam se da će rukovodstvo bolnice ispuniti Slavičinu poslednju želju. Moram da se zahvalim i njenim kolegama iz bolnice koji su, odmah posle sahrane, došli i doneli nam novac koji je kolektiv prikupio – kaže Goran Gujanica.

(Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker