Spahić: Očekuju nas novi epidemiološki izazovi

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

”Epidemiološka situacija u Novom Pazaru je nestabilna, nesigurna, zabrinjavajuća i teško predvidljiva – ocenio je u izjavi ra RTVNP direktor Zavoda za javno zdravlje dr Šefadil Spahić.

spahic 800x445

{module Oglas 1 – 2020}

On je rekao da broj zaraženih u poslednja tri meseca konstantno raste, upozorio da nas u susret novogodišnjim praznicima očekuju i novi epidemiološki izazovi, te pozvao građane da se ne opuštaju, već da se striktno pridržavaju epidemioloških mera zaštite.

”Do sada smo testirali 18 hiljada 236 uzoraka, od toga u Novom Pazaru 1 862 lica su pozitivna. Procentualno u oktobru 6,2 odsto, u novembru 16,2 odsto i u decembru do današnjeg dana 16,7 odsto. Gledajući ove brojke vidimo da lagano raste procenat pozitivnih osoba”, rekao je dr Spahić. On je kazao da trenutno u Novom Pazaru ima 540 covid pozitivnih pacijenata, a da su 264 osobe u izolaciji.

{module Oglas 0 – 2020}

Ukazujući na nove epidemiolške izazove u susret novogodišnjim praznicima Spahić je upozorio na novi serotip virusa.

”Epidemiološki izazov je i dolazak velikog broja naših sugrađana koji rade u inostranstvu. Posebno treba obratiti pažnju kod onih koji dolaze iz Holandije i Engleske, jer se tamo pojavio novi serotip, koji je u opticaju od septembra. Prema podacima kojima za sada raspolažemo, u pitanju je serotip koji je infektivniji i koji daje nešto težu kliničku slike”, kazao je doktor Spahić. (rtv)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker