Spahić: Mnogi imali korona virus bez karakterističnih simptoma

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Šefadil Spahić rekao je danas da poslednja testiranja pacijenata na korona virus u ovom gradu pokazuju da je 55 odsto onih sa IGG antitelima.

tdgjttzutz

{module Oglas 1 – 2020}

On je radiju Sto plus rekao da to ukazuje na mnogo onih koji su imali ovaj virus, ali bez ikakvih karakterističnih simptoma.

“Ono sa čime se susrećemo poslednjih dana je i činjenica da je kod većine naših sugrađana kod kojih je serološki (brzi) test na korona virus pokazao da su pozitivni, PCR test negativan. Tako smo pre nekoliko dana od 17 IGM pozitivnih na PCR testu imali samo jednog pozitivnog ili od šest IGM jednog ili nijednog pozitivnog”, rekao je Spahić.

On je rekao da se situacija redovno prati i da se svi IGM pozitivni pacijenti obavezno šalju i na PCR testiranje.

Spahić je istakao da su trenutno na ginekološkom odeljenju izolovane dve pacijentkinje.

{module Oglas 0 – 2020}

“To su trenutno jedini izolovani pacijenti, koji čekaju rezultate PCR testa. Ranije je jedan pacijent bio izolovan na hirurškom odeljenju, koji je po dobijanju pozitivnog PCR testa prebačen u kovid centar“, rekao je Spahić.

Prema poslednjim podacima Štaba za vanredne situacije na infektivnom i internom odeljenju Regionalnog kovid centra u Novom Pazaru smešteno je 10 pacijenata, od kojih troje novoprimljenih čeka rezultate.

Juče je jedan pacijent transportovan za Kragujevac, a u Kovid ambulanti Doma zdravlja pregledana je 81 osoba, od kojih je 30 bilo kontrolnih, a 51 prvi pregled.

Urađeno je 46 brzih testova, od kojih je šest bilo IGM pozitivno, dok su se IGG antitela pokazala kod 11 osoba.

(Radio stoplus)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex