Snimci na kojima majka iz Leskovca tuče decu uznemirili sve, otac tvrdi da je htela da ih otme: Ovo je epilog (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

N. S. sina (4) i ćerku (7), odlukom Suda, može da viđa u kontrolisanim uslovima u prostorijama Centra za socijalni rad u Leskovcu

Snimci na kojima majka udara svoje dvoje dece, maltretira ih i vređa uznemirili su novembra prošle godine srpsku javnost. Kako su mediji preneli, reč je o N. S. iz Leskovca, a čitav slučaj policiji je prijavio njen suprug, odnosno otac devojčice i dečaka, Aleksandar S. Epilog ove uznemirujuće priče je, bar za sada, da majka ima prava da svakog ponedeljka u trajanju od dva sata viđa decu u prostorijama Centra za socijalni rad u Leskovcu.

To su iz ove ustanove i potvrdili za naš portal.

– Sudskom odlukom – privremenom merom Osnovnog suda u Leskovcu od 22. novembra 2021. godine, majka N. S. ostvaruje lične odnose sa svojom maloletnom decom svakog ponedeljka u trajanju od 2 sata u kontrolisanim uslovima u prostorijama Centra za socijalni rad Leskovac – kaže Predrag Momčilović, direktor CSR Leskovac.

Kako dodaje, u toku je postupak pred nadležnim pravosudnim organima koji će uticati na donošenje konačne odluke o tome kome će od roditelja deca biti poverena na brigu i čuvanje, a sa kojim roditeljem će biti regulisan način održavanja ličnih odnosa.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) u Leskovcu za Telegraf.rs kažu da je povodom slučaja N. S. pred OJT u toku postupak preduzimanja dokaznih radnji.

Za to vreme, deca su, kako za naš portal priča njihov otac Aleksandar, sa njim.

– Deca su dobro, ali su i dalje uznemirena. Ćerka mora na pregled kod neuropsihijatra, uplašila se nakon što je majka pokušala da je otme u petak, 21. januara. Deca su tada bila kod mog oca, ona je naišla kolima sa majkom i vikala deci: “Ulazite unutra” – navodi naš sagovornik.

Kako kaže, tom prilikom, ćerkica je pala, i zadobila lakše povrede.

– Tada je privedena, ali je posle 10 minuta puštena. Ona ima zabranu prilaska deci od novembra prošle godine, dozvoljeno joj je da viđa decu od 10 do 12 u Centru za socijalni rad, i juče ih je videla, ja sam to ispoštovao i doveo ih. Takođe, i ja imam zabranu prilaska njoj – navodi Aleksandar.

Sumnja, dodaje, i da ga je pratila, kao i da mu je sve što se u poslednja dva meseca dešava veoma stresno.

– Nije mi stresno zbog mene, napominjem, nego zbog dece. Najvažnije je da oni budu dobro – ističe otac.

Sud: Majka nema zabranu prilaska

Osnovni sud u Leskovcu je 25. novembra prošle godine doneo rešenje kojim se maloletna deca J. S. (7) i T. S. (4) poveravaju na samostalno vršenje roditeljskog prava ocu A. S, navode iz Suda za Telegraf.rs.

Potvrđuju da je doneta odluka da majka viđa decu u prostorijama CSR u Leskovcu i dodaju:

– Majka nema zabranu prilaska svojoj deci, a navedeni su dani u kojima može da ih viđa i na koji način. Majka N. S. je obavezana da doprinosi izdržavanju svoje maloletne dece, fiksnim novčanim iznosom od 16.000 dinara mesečno za oba deteta – naglašavaju iz Suda.

Prilikom donošenja ovakve odluke, posebno u delu gde se uređuje lični odnos i viđanje majke sa maloletnom decom, sud je pošao, ističu, od izveštaja Centra za socijalni rad u Leskovcu (CSR), gde je navedeno da je njihova preporuka, da je celishodno određivanje privremene mere kojom će se maloletna deca u cilju očuvanja kontinuiteta odnosa, sredine i načina dosadašnjeg života, poveriti ocu na vršenje roditeljskog prava, do konačne presude, a da se viđanje majke sa decom, u cilju procene vaspitnih stilova i unapređenja roditeljskih veština, odvija u kontroilasnim i ograničenim uslovima u prostorijama CSR u Leskovcu.

– Sud je usvojio predlog stručnog tima referentne ustanove CSR u Leskovcu jer je ocenio da je usvajanje takvog predloga u najboljem interesu maloletne dece – kažu za naš portal.

Dodaju da je ocu produžena hitna mera privremene zabrane kontaktiranja i prilaska N. S., koja mera će trajati do 05. februara 2022. godine, a potom je drugim rešenjem od 22. januara, prema majci N. S. produžena hitna mera privremene zabrane kontaktiranja i prilaska ocu A. S. Ta mera će trajati do 24. februara.

(Telegraf.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker