Smenjeni načelnik iz Pazara: Mahmutović mi se lično sveti

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Specijalisti Opšte Bolnice Novi Pazar, njih 37, potpisali su peticiju za smenu direktora ove institucije dr Meha Mahmutovića i njegovih saradnika koji rukovode bolnicom. Ranije, tokom meseca avgusta i sredinom ovog meseca, smenjena su čak dva lekara sa spiska potpisnika peticije.

IMG 2591a 725x485

{module Oglas 1 – 2020}

Najpre je smenjena načelnica odeljenja za infektivne bolesti, infektolog dr Lejla Ćeranić, da bi prethodne sedmice, sa funkicije vd zamenika načelnika hiruškog odeljenja, smenjen i hirurg dr Džemail Detanac. Spekulisalo se i o smeni načelnika operativnog bloka Opšte Bolnice Novi Pazar, dr Dragoša Vasovića, što se danas i obistinilo.

Naime, doktoru Vasoviću danas je ponuđen aneks ugovora o izmeni uslova rada, koji je dr Vasović odbio da potpiše.

“Danas sam dobio rešenje, zapravo ponudu, u kojoj se navodi da se razrešavam dužnosti načelnika operativnog bloka. Aneks ugovora sam potpisao, ali sam ponudu odbio, jer sam stavio primedbu u kojoj sam tražio da mi se dostavi rešenje o razrešenju sa mesta načelnika”, rekao je Dragoš za Nova.rs.

IMG 2592 804x1024

{module Oglas 0 – 2020}

Vasović je fuknkciju načelnika operativnog bloka Opšte Bolnice Novi Pazar obavljao punih 17 godina, od samog osnivanja ovog bloka, 2003. godine pa sve do danas.

Dečiji hirurg Vasović, nije pokušao da kontaktira direktora Mahmutovića, jer kako kaže, zna prave razloge ovog ugovora.

“Sa Mahmutovićem nemam nikakav kontakt. Od potpisavanje peticije se nismo čuli niti razgovarali, ja znam zašto sam ovo dobio. Ovo je otvoren način njegovog agitovanja za moju smenu. Ovih dana sličan potez očekujem i za svoju suprugu, koja je preko 20 godina načelnik odeljenja. Verovatno će se dobiti isti ili sličan način reforme, ništa drugačije se i ne očekuje od direkotra Mahmutovića. Jednostavno, to je njegov način rada” dodao je Vasović.

Dragoš Vasović radi u Zdravstvenom centru Novi Pazar pune 33 godine, a kako kaže, siguran je da je razlog za njegovu smenu, zašto je jedan od potpisnika peticije za smenu Mahmutovića.

Dodaje da u bolnici vlada opšta neorganizovanost i nesposobnost rukovodećeg kadra, da neke proste stvari stave pod kontorolu.

Vasović je javnost podestio da se u krugu Opšte Bolnice nije znalo ni šta je crvena, ni šta je zelena, a ni žuta zona i da se radilo u katastrofalnim uslovima.

Dragoš je za naš portal rekao, da sve dok nisu došli lekari sa strane kao pomoć da uvedu red, bolnica je ličila na sve osim na ozbiljnu institicuju.

“Trebalo je samo pet dana da sve srede i da bolnicu dovedu do jednog ozbiljnog zdravstvenog centra, za razliku od Mahmutovićevog najbližeg saradnika, kojeg neću sada imenovati, ali koji je sve vreme držao sastanke bez maski, nije nosio skafandere i stalno goverio da treba svi da se zarazimo, da bi na kraju sam zaglavio na ifnektivnom odeljenju. U svemu ovome vidim i jedan vid njegove osvete meni, jer sam sve vreme pokušavao da uvedem red u operacionom bloku i odeljenju”.

{module Oglas 2 – 2020}

Dragoš je podsetio da se u Opštu bolnicu ne ulaže godinama.

“Najbolje će situaciju u bolnici oslikati informacija, da sam ja kumio i molio da se nabave instrumenti u hiruškom bloku, u kojem već 10 godina nije uložen ni jedan jedini dinar, a kada se slušaju govori Mahmutovića, onda se stiče utisak da u pazarskoj bolnici cveta na sve strane”.

Sagovornik Nova.rs je rekao i da on nije član nijedne političke opcije, i da njegovo aktiviranje vezano za peticiju koju je potpisao ima veze iskuljčivo sa njegovom moralnom obavezom, i kao doktora i kao građanina Novog Pazara.

“Ja sam dečiji hirurg i to ću ostati do kraja radnog veka. Ponudu nikakavu neću potpisati, ali rešenje o razrešenju ću potpisati, to nije problem nikakav, jer meni fuknicija nije primarna. Meni je primarno da budem dečiji hirurg. Ako sam 17 godina bio dobar, a sada ne, ja ću se povući, ali to neka služi na čast direktoru i rukovodstvu bolnice”, zaključio je Vasović za naš portal i poručio da ministar zdravlja, Zlatibor Lončar razmotri ovaj, ali i slučajeve vezane za njegove kolege, i da sam razluči da li se ovde radi o revanšizmu za koji sam ministar garantuje da ga neće biti.

(Nova.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker