Slučajevi korupcije u N.Pazaru i Tutinu još uvek bez sudskog epiloga

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Tokom poslednjih nekoliko meseci Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije (POSK) Višeg tužilaštva u Kraljevu sprovelo je tri akcije u Novom Pazaru i Tutinu, ali još uvek niti jedna nije okončana sudskom presudom, saznaje radio Sto plus.

doktori mito29122015

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Najbliži tome je predmet doktora Opšte bolnice u Novom Pazaru I.T. (56) kojem se još uvek sudi pred Višim sudom u Kraljevu, a po optužnici da je izvršio produženo krivično delo primanje mita.

On je uhapšen u oktobru prošle godine zbog sumnje da je od šest lica, koje je lečio na hirurškom odeljenju ili od njihovih rođaka, primio mito u novcu ili poklone u robi.

Ukoliko bude proglašen krivim za izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret preti mu kazna od dve do osam godina zatvora.

U ostala dva predmeta, protiv odgovornih osoba Srednje škole “Tutin” I.D. (53) i A.D. (25), kao i doktora u Domu zdravlja Novi Pazar M.I.A. (55) i I.D. (45), još uvek nisu okončane istrage.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Rukovodioci Srednje škole “Tutin”, kojoj je letos zabranjen rad, uhapšeni su sredinom septembra zbog sumnje da su primili mito od većeg broja građana kako bi im izdali lažna uverenja o položenom vozačkom ispitu za B i C kategoriju, a na osnovu navodnog završetka te škole.

Oni se, prema informacijama iz POSK Višeg tužilaštva iz Kraljeva, još uvek nalaze u pritvoru.

Lekari novopazarskog Doma zdravlja uhapšeni su krajem oktobra zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičeni M.I.A., I.D., kao i muškarac (43) koji je zaposlen u Domu zdravlja, se sumnjiče da su sačinjavali lažne zapisnike o polaganju ispita iz prve pomoći i izdavali potvrde o položenom ispitu za 200 kandidata, iako oni nisu ni prisustvovali polaganju.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

U međuvremenu, Viši sud je M.I.A. i I.D. ukinuo pritvor i dozvolio im da se brane sa slobode.

N. Kočović, Radio sto plus

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex