Slučaj Hadžović: Unutrašnja kontrola policije završila posao, istraga i dalje kaska

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru još uvijek nije okončalo istragu o incidentu koji se desio 10. septembra tokom kojeg je Edin Hadžović pretučen od strane policajca u jednog ugostiteljskom objektu, saznaje radio Sto plus.

edo limar 696x469

{module Oglas 2019 – U članku 1}

U tom tužilaštvu kažu da su u toku istražne radnje i da u cilju istrage ne mogu iznositi više detalja.

Prema nezvaničnim saznanjima radija Sto plus, Unutrašnja kontrola policije je završila posao provjere postupanja policijskih službenika tokom intervencije i izvještaj dostavila Tužilaštvu koje će ga koristiti prilikom odlučivanja o ishodu istrage.

Od ishoda istrage zavisiće i mere koje će preduzeti Policijska uprava Novog Pazara prema policajcu kojeg je Hadžović okrivio da ga je pretukao.

Hadžović je rekao da je pretučen 10. septembra ove godine kada je, kako je naveo, pokušao da zaštiti maloljetnike, koji su proslavljali rođendan u jednom ugostiteljskom objektu, od maltretiranja policije.

Hadžović je, kako je dodao, tada zadobio prelom nosa, a policajci su, prilikom pregleda u bolnici, zbijali šale na njegov račun govoreći da se “okliznuo na koru od banane”.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Novopazarska policija ranije je saopštila da je Hadžović uhapšen jer je ometao policajce u vršenju dužnosti.

Oni su naveli da je policijska patrola intervenisala u tom ugostiteljskom objektu po prijavi građana za remećenje javnog reda i mira, a da ih je Hadžović tom prilikom vređao.

Zbog toga je krajem septembra održana protestna šetnja zbog, kako su tada govorili organizatori, nasilja policije nad Hadžovićem i drugih žitelja Novog Pazara.

Tim povodom je i direktor Policije Vladimir Rebić posjetio Novi Pazar i razgovarao sa čelnicima Policijske uprave i Hadžovićem.

On je tada novinarima izjavio da je pokrenuta procedura o utvrđivanju činjenica da li je policija prekoračila ovlašćenja i da se nada da će to veoma brzo biti riješeno.

Izvor: Radiostoplus.com

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker