Skraćuje se radno vreme svih objekata, SVE SE ZATVARA U 23H

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Svi odbjekti mogu da rade do 23 časa, uključujići i one sa baštama, to stupa na snagu od stura – rekla je epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa dr Darija Kisić Tepavčević.

asadfgbfnhujdfghj

{module Oglas 2 – 2020}

Kako saznajemo, svi ugostiteljski objekti, kao i radnje u celoj zemlji, od sutra će moći da rade samo do 23 sata. Podsetimo, objekti sa baštama mogli su da rade do jedan čas posle ponoći, tako da se to od sutra menja.

Dr Kisić istakla je u obraćanju novinarima nakon sednice Krizog štaba da je situacija alarmantna.

Pooštrena kontrola

{module Oglas 1 – 2020}
Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević kaže i da će kontrola primene mera biti poooštena u celoj Srbiji, a posebno u onim delovima gde je registrovan najveći broj obolelih.
Kontrola i sankcije će biti mnogo strože nego u prethodnom periodu – rekla je Kisić Tepavčević novinarima nakon sednice Kriznog štaba.

Nismo razmatrali zatvaranje Beograda

{module Oglas 0 – 2020}
Upitana da li će biti zatvaranja Beograda i ponovnog uvođenja vanrednog stanja, Kisić je navela da Krizni štab nije ni razmatrao takvu mogućnost.

– Moramo da naučimo za živimo sa virusom – zaključila je ona.

Krizni štab za borbu protiv korona virusa zasedao je danas. Podsetimo, epidemiolog dr Predrag Kon, član Kriznog štaba, izjavio je juče je u fokusu današnjeg zasedanja procena epidemiloške situacije.
Osnovno je procena epidemiloške situacije, prvenstveno na teritoriji Beograda. U Beogradu se uočava blagi porast broja zaraženih i hospitalizacije. Razgovaraćemo i o nekim utakmicama od većeg društvenog značaja – rekao je dr Kon juče za Kurir.

Međutim, dr Darija Kisić Tepavčević koja je novinarama prenela o čemu je danas bilo reči na sednici Kriznog štaba, utakmice nije spominjala.

Inače, Kon je ranije izneo i svoj stav da bi maske mogle da budu obavezne ako se situacija pogorša, odnosno, on jeste za zaoštravanje mera, ali i kazni.
Ono što epidemiolozi istIču poslednjih dana jeste to da nam krajem oktobra, početkom novembra preti treći talas korona virusa.
Prema jučerašnjem preseku, u Srbiji je na korona virus testirano 7.076 osoba i od toga je njih 120 bilo pozitivno, a jedna osoba je preminula. Ovaj broj zaraženih najveći je još od 27. avgusta kada smo imali 125 novootkrivenih slučajeva. Na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije, prema poslednjim podacima, nalazi se 19 pacijenata.

Ono što takođe zabrinjava, jeste to što je već danima gotovo polovina novozareženih na dnevnom nivou iz Beograda.

Izvor:Blic

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker