Sjenica – Druga javna rasprava o programskim sadržajima RTS-a

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Meštani opštine Sjenica smatraju da u programskim sadržajima Radio televizije Srbije (RTS) svakodnevni život ljudi iz ovog kraja treba da bude više zastupljen, zaključeno je danas na javnoj raspravi.

rts rasprava sjenica 696x469

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Skup je organizovao Programski savet RTS-a i Opština Sjenica u cilju podizanja kvaliteta komunikacija sa gledaocima i slušaocima u neposrednom i otvorenom dijalogu.

Gradjani zameraju medijskom javnom servisu da iz njihove opštine izveštava najčešće o vremenskim prilikama, iako u ovom kraju ima mnogo uspešnih sportista, lekara, umetnika i profesora.

Sjeničaci smatraju da je na javnom servisu, koji se plaća i njihovim novcem, neophodno više emisija o kulturom identutetu Bošnjaka na bosanskom jeziku, ali i o dobrim međunacionalnim odnosima u ovom kraju.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Predsednik Programskog saveta Milivoje Pavlović ocenio je da ovakav neposredan dijalog sa građanima može da doprinese poboljšanju programa RTS-a.

“Želja nam je podiznje klaviteta programa, tako da nam je komunikacija sa građanima od velike važnosti. Ohrabrujem vas da nam svoje sugestije i predloge šaljete i poštom i elektronskim putem”, rekao je Pavlović.

Na skupu su pored građana učestvovali predstavnici lokalnih kulturnih i obrazovnih ustanova iz Sandžaka, nevladinih organizacija i novinara.

Naredna javna rasprava biće održana za nedelju dana u Zrenjaninu, a završna 11. decembra u Beogradu, nakon kojih će na osnivu analiza, sugestija, predloga i primebdi učesnika Programski savet napraviti izveštaj i preporuke za unapređenje programskog sadržaja RTS-a, koje će dostaviti generalnom direktoru i Upravnom odboru.

(A.Bajrović, Radio sto plus)

{module Oglas 2019 – U članku 2} {jcomments off}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker