Sjenica – Zabranjeno okupljanje više od 5 osoba, ograničava se rad kafića…

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Zasijedao Štab za vanredne situacije, donesene naredbe

105707317 3015788835184157 1501693120767333699 n

{module Oglas 1 – 2020}

S obzirom da je na teritoriji opštine Sjenica i dalje na snazi vanredna situacija usljed epidemije zarazne bolesti COVID-19 i da je evidentiran veliki broj osoba sa simptomima ove zarazne bolesti zasijedao je Štab za vanredne situacije opštine Sjenica. Donesene su naredbe i preporuke o preduzimanju preventivnih mjera za sprječavanje širenja zarazne bolesti COVID 19.

Naredbom, koja stupa na snagu danas, objavljivanjem u Službenom glasniku opštine Sjenica, se zabranjuje okupljanje više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Također, ograničava se rad kafića u vremenu od 07 časova do 19 časova. Za vrijeme rada kafića distanca između lica mora biti dva metra a za jednim stolom mogu sjediti najviše dvije osobe. Istom naredbom zabranjuje se i rad teretana, odnosno vježbanje u zatvorenom prostoru.

{module Oglas 0 – 2020}

Drugom Naredbom, koja stupa na snagu 30. 06. 2020. godine, a s ciljem suzbijanja i sprječavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 i zaštite stanovništva od bolesti zabranjuje se održavanje svih svečanosti (svadbe,babine,suneti i sl) u ugostiteljskim objektima na teritoriji opštine Sjenica.

Štab je na današnjoj sjednici donio i Preporuku da sve vjerske zajednice na teritoriji opštine Sjenica usklade svoj rad prilikom obavljanja vjerskih obreda kako unutar objekata tako i izvan objekata kako bi se zaštitilo zdravlje vjernika i njihovih službenika.

Kontrolu svih naredbi i preporuka Štaba za vanredne situacije vršiće nadležne inspekcijske službe i pripadnici Policijske stanice Sjenica.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.