Sjenica: Protestna šetnja vaspitačica (Foto)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Vaspitačice i ostali zaposleni u Predškolskoj ustanovi “Maslačak” u Sjenici održali su danas protestnu šetnju nezadovoljni kašnjenjem u isplati zarada i odnosom lokalne samouprave prema toj javnoj ustanovi.

vaspitaccice sj protest2

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Oni su kroz grad prošli noseći transparente na kojima je pisalo “želim platu kakvu sam na TV videla da imam”, “nismo vas tako vaspitavali”, “ko nam uze 5.000”, a spisak sa zahtevima ostavili su u prostorijama Opštinske uprave.

Predsednica Samostalnog sindikata u toj javnoj ustanovi Vesna Pešić kazala je radiju Sto plus da zaposlenim u PU “Maslačak” nisu isplaćene dve zarade, kao ni jednokratna pomoć u iznosu od pet hiljada dinara.

vaspitaccice sj protest

{module Oglas 2019 – U članku 0}

“Osim toga, lokalna samouprava rebalansom budžeta za ovu i nacrtom za sledeću godinu nije predvidela povećanje zarada od devet odsto, a koje je propisano Uredbom Vlade Srbije”, rekla je Pešić.

Ona je dodala da o odnosu opštinske uprave govori i to što novi vrtić te ustanove još uvek nije stavljen u funkciju.

“Imali smo nekoliko razgovora sa čelnicima lokalne samouprave, ali kako nisu urodili plodom bili smo prinuđeni da na ovaj način skrenemo pažnju na loše stanje u našoj ustanovi”, izjavila je Pešić.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Podršku radnicima PU “Maslačak” pružio je i Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije koji je o situaciji u toj ustanovi obavestio Vladu Srbije, ministarstva prosvete, rada, lokalne samouprave i finansija.

N. Kočović, Radio sto plus

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker