Sjenica / Posle odbijanja prijema pacijenata, čekaju se mišljenja inspektora i unutrašnje komisije

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Za dva do tri dana biće poznate okolnosti smrti dvojice Sjeničana, koji nisu bili primljeni na lečenje u užičku bolnicu, već su vraćeni u Sjenicu, gde su preminuli.

Jelena Rakovic Radivojevic Foto Nenad Kovacevic e1594130877222 678x381

Jelena Raković Radivojević/ Foto: Nenad Kovačević

{module Oglas 1 – 2020}

To je saopštila dr Jelena Raković Radivojević, direktorka užičke bolnice, poručivši da će, u skladu sa nalazima kontrole, koja je u toku, „snositi odgovornot svako ko je pogrešio“.

Kako je Danas pisao, dva pacijenta od 49 i 69 godina, u veoma teškom stanju i pod sumnjom da su inficirana korona virusom, prevezena su 29.juna sanitetom iz sjeničkog doma zdravlja u užičku bolnicu.  Lekari su u svojim izveštajima naveli da oba pacijenta imaju „znake obostrane pneumonije“, ali da ih „prema odluci generalnog direktora treba hospitalizovati i testirati u OB Sjenica“. Nakon toga, vraćeni su istim sanitetom u Sjenicu, gde su umrli tokom noći, 29/30.juna, jer im se stanje pogoršalo.

{module Oglas 0 – 2020}

Dr Miloš Božović, generalni direktor ZC Užice, odbijajući bilo kakvu ličnu odgovornost, saopštio je da „odluku o vraćanju bolesnika, nije doneo on, nego lekar koji je ih je pregledao“.

„Republički zdravstveni inspektor je obavio nadzor i u Opštoj bolnici u Užicu i Domu zdravlja sa stacionarom u Sjenici. I mi smo sproveli internu unutrašnju proveru stručnog rada u okolnostima koje su se desile za dva pacijenta iz Sjenice. U naredna dva do tri dana, a po postupanju republičkog zdravstvenog inspektora i na osnovu podataka interne komisije, trebalo bi da budu poznati svi detalji i svako ko je pogrešio u užičkoj bolnici snosiće krivicu, počev do mene do svih ostalih,“ poručila je dr Raković Radivojević.

Ona je dodala da nju, tim povodom, niko iz tužilaštva nije pozivao, ali da je  nezvanično obaveštena  da je „tužilaštvo kontaktiralo upravu Zdravstvenog centra i lekare koji su neposerdno bili uključeni u lečenje dvojice preminulih pacijenata iz Sjenice“.

(Danas)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker