Sjenica mora biti u istom okrugu i regionu sa Novim Pazarom i Tutinom

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Raduje me da će tri sandžačke bošnjačke stranke imati 9 poslanika u Skupštini Republike Srbije. Raduje me da će i naše komšije sandžački Srbi imati značajan broj poslanika u srbijanskom parlamentu. To je značajna politička snaga i koncentracija sandžačkih poslanika.

Sjenica Serbia Glimpses of the World

{module Oglas 1 – 2020}

Odavno sandžaklije nisu imale ovoliko predstavnika u srbijanskom parlamentu. I to je sjajna činjenica. Invazija Covida 19 na sandžačke gradove je pokazala da bolest ne gleda na vjeru i naciju. Da kosi sve pred sobom.

Tragedija dvojice Sjeničaka, kojima nije u Užicu pružena neophodna medicinska pomoć, već su vraćeni kući, čime su osuđeni na sigurnu smrt, ukazuje i na druge aspekte ovog problema.

{module Oglas 0 – 2020}

Sjenica i Sjeničani su uvijek u svakom pogledu bili upućeni na Novi Pazar, a ne na udaljeno Užice. Vještačko umjetanje Sjenice u Zlatiborski okrug je neprirodno i nelogično, na štetu građana Sjenice.

Po svim odlikama Sjenica pripada okrugu i regionu gdje su već nalaze Novi Pazar i Tutin.

Poslanici iz Sandžaka se tokom narednog četvorogodišnjeg perioda moraju potruditi i boriti da se ova nepravda i nelogičnost ispravi, prije svega u korist građana Sjenice i Gornje Pešteri.

Ja se nadam da će sandžački poslanici imati sluha, upornosti i istrajnu volju da isprave ovu grešku i nepravdu i da omoguće Sjeničacima da budu tamo gdje žele i gdje im mjesto pripada.

Esad Rahić

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker