Sjenica / Mještanin pregradio put, 15 sela odsečeno: Djeca presjedaju do škole, bolesni ne mogu do ljekara

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Neko je našao zashodo da postavi među nasred puta i da stanovnike čak 15 sela ostavi odsečeno od opštine.

djaci skola barefotogzs

{module Oglas 1 – 2020}

„Ne možemo ni decu bezbedno da prevezemo do škole, već skoro dve godine, najteže nam je kada padne sneg. Ovaj put postoji vekovima, moj deda solunski borac je znao za njega, a danas njegovi unuci i praunici ne mogu tuda da prolaze, jer je kamenje na sred puta. Obraćali smo se svima i opštini i Putevima Srbije i Putevima Novi Pazar i lično predsedniku Vučiću i nema odgovora. Kako je došlo do toga da ne možemo putem da prođemo”, kaže direktor škole Veroslav Radović.

Na ovom potezu, kako kaže, imaju 10 dece i 15 radnika koji svakodnevno prolaze ovim putem. „Vozilom dođemo do dela puta koji je blokiran, pa onda taj prelaz idemo peške, manju decu nosimo kad je kiša i blato, jer je i asfalt tu u prekidu”, priča Radović.

konfekcija vesnafotogzs

{module Oglas 0 – 2020}

Miljan Konatar objasnio je kako je došlo do situacije da 15 sela bude, barikadom, odsečeno od opštine. „Konfekcija Vesna u selu Bare privatizovana je od strane jednog meštanina koji je i zagradio deo puta. Ovo je ogroman problem i apelujemo na nadležne institucije da nađu rešenje, jer na samo da ovuda idu deca u školu već i oko 50 bolesnika preko 70 godina je direktno ugroženo jer ne mogu kod lekara.

Poljoprivrednik Zoran Adamović iz sela Bere pita se ko je sadašnjem vlasniku fabrike dozvolio da državni put kupi i da ga uknjiži. „Nije on kriv nego taj koji mu je to dozvolio. Mi sa njim ne možemo da se teramo, u pola noći pomera kamenje sa kojim je put pregradio, kako njemu odgovara”, kaže Adamović.

Stariji je put od fabrike, dodaje Zorislav Veličković iz sela Zahumsko, koji za svojih 65 godina je nebrojano puta ovuda seno prevlačio do kuće.

Još jedan od ogorčenih meštana, Gutić Milenko kaže da treba da se ispita privatizacija i da li jedan put od 100 godina može da se postane privatno vlasništvo.
„Vlasnika je fabrika koštala 25.000 evra, a on nama za korišćenje puta traži 120.000 evra”, kaže Milenko. Sa druge strane puta nalazi se plac na koji bi mogao drum da se izmesti, međutim i njegov suvlasnik, kako kažu, traži ogroman novac za to, 50.000 evra ili kuću od 100 kvadrata.

GZS

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker