Sindikat podržao kolektiv OŠ ”Avdo Međedović”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sindikat obrazovanja Srbije pružio je danas podršku kolektivu osnovne škole “Avdo Medjedović” u Novom Pazaru, u kojoj je ministar prosvete Mladen Šarčević, kako su naveli, protivzakonito imenovao za VD direktora lice koje nije učestvovalo na konkursu za izbor direktora, niti radi u toj školi.

medjedovich smailovich

{module Oglas 2019 – U članku 2}

“Sindikat obrazovanja Srbije daje punu podršku vašim opravdanim zahtevima za poštovanje i sprovodjenje zakona i volje zaposlenih. Sindikat obrazovanja Srbije stoji vam na raspolaganju za svu vrstu stručne i tehničke pomoći štrajkačkom odboru i svima koji stupaju u štrajk u skladu sa zakonom”, navodi se u pismu predsednice Republičkog odbora Sindikata obrazovanja Srbije Valentine Ilić.

“Protivno izraženoj volji zaposlenih, školskog odbora škole i mišljenja Bošnjačkog nacionalnog vijeća, ministar Šarčević je prošle sedmice protivzakonito imenovao za VD direktora lice koje nije učestvovalo na konkursu za izbor direktora, ne radi u ovoj školi i koje je prema sopstvenim tvrdnjama iznetim u medijima, na tu poziciju imenovano isključivo kao visoki funkcioner jedne političke stranke”, navodi se u saopštenju Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Dodaje se da je proces za izbor direktora te škole bio je ponovljen, a Bošnjačko nacionalno vijeće je sa naročitom pažnjom pratilo drugi konkurs i ustanovilo da je procedura protekla u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, što je potvrdila i gradska prosvetna inspekcija svojim rešenjem.

Kolektiv te osnovne škole, kao i roditelji dece, tokom ove nedelje održavali su proteste ispred škole, povodom nezakonite odluke ministra da na mesto direktora postavi lice koje nije učestvovalo na konkursu.

Školski odbor te škole saopštio je da će podneti i krivičnu prijavu protiv Šarčevića zbog suspendovanja zakona koji reguliše proceduru izbora direktora, kao i da će podneti tužbu Upravnom sudu i pritužbe Zaštitniku gradjana i Poverenici za zaštitu ravnopravnosti.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Izvor:Radio Sto plus

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex