Sedmočlana porodica Suljović iz Mura četiri godine bez struje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U naselju Mur, pored toga što nemaju vodu sedmočlana porodica Suljović već četiri godine živi i bez struje. Među školarcima i djevojčica  sa smetnjama u razvoju. Stalna primanja nemaju, žive od deset hiljada dječijeg dodatka.

WDFGRTHZJUJDFFRGTHZJUKI

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Mi smo se obraćali Elektrorasu. Sa 30 hiljada oni nama s kamatama potražuju više od milion dinara. Mi fabriku nismo imali da bi potrošili tu struju.  Muž je nekoliko puta išao kad god bi zaradio ali od toga nema ništa. Oni su uzeli strujomjer, zvali su policiju i mi smo dan-danas bez struje. Kad ima malo para onda na agregat uključimo kad nema nikom ništa. Ja vodu na lonac pa izađem i operem djeci, kaže majka Slađana Suljović

Posebna pažnja i njega trebaju  bolesnoj djevojčici. A sad su i bez struje i bez vode.

-Djevojčicu koja je ometena u razvoju odvedem pa se ponovo vratim pa pogledam malu dječicu koja imaju 2 i 3 godine i jednu od 6 godina pa se vratim da uzmem curicu u školu imam  i djevojčicu peti razred  piše pod svijećom.

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Aldina i piše i uči pod svijećom i majci je jedina podrška.

Otac mi je bolestan pomažem majci onoliko koliko mogu da postignem. Pomažem joj oko troje manje djece i starijoj sestri da radi domaći zadatak. Moji drugari imaju telefone ali ja sam jedina ta što nema ipak ja bih voljela da moja braća i sestre kad ja imam da i oni imaju telefone, struju, da imaju svoju sobu, da nikad ne željkuju, da uvijek budu srećni kao i ja što bih bila, priča Aldina koja je za svoj uzrast već odavno i više nego odrasla.

Ko će se naći pa ponovo dovesti struju ovoj porodici koja se, i pored svih muka, kažu komšije, drži zajedno.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Izvor:Sana

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex