Saopštenje za javnost SO Sjenica

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja u Republici Srbiji, 17. marta 2020. godine zasijedao je Štab za vanredne situacije opštine Sjenica.

grbnovi

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Na zasedanju su donesene odluke iz dijela nadležnosti lokalne samouprave, u smislu naredbi i instrukcija  koje za cilj imaju sprječavanje, suzbijanje i gašenje epidemije COVID-19:

 – Obustavlja se nastava u svim predškolskim i školskim ustanovama na području Opštine Sjenica.

– Skraćuje se radno vrijeme ugostiteljskih objekata (restorana, kafića i ostalih ugostiteljskih objekata) od 8 do 20 časova. U ugostiteljskim objektima tokom radnog vremena u zatvorenim prostorijama dozvoljeno je prisustvo najviše pedeset lica.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

– Prekidaju se sve manifestacija u sportskim objektima i teretanama. 

– Inspekcijskim službama se  nalaže  pojačana kontrola rada iz svoje nadležnosti, posebno praćenje radnog vremena kao i broja gostiju u zatvorenim objektima.

– Također će se pratiti, odnosno ograničavati povećanje cijena osnovnih životnih namirnica.

– Dok traje vanredno stanje biće zatvoreni svi šalteri javnih službi. U cilju obezbjeđenja pružanja usluga u sektoru države, odnosno javne uprave, rad  sa strankama će se odvijati od 08 do 13 časova, uz obavezu zakazivanja termina elektronskim putem ili na telefon 020 741 071 u vremenu od 08 do 13 časova.

– Formiran je Call – centar u prostorijama Opštine Sjenica sa brojem telefona 020/740-560, gde se građani mogu obratiti za informacije ili za potrebnu pomoć, svakog dana u periodu od 7 do 20 časova.

– Preporučuje se republičkim ustanovama i instutucijama, kao i svim privrednim subjektima koji posluju na teritoriji Opštine da obezbijede dovoljnu količinu dezinfekcionih sredstava i da redovno preduzimaju mjere i aktivnosti shodno preporukama Ministarstva zdravlja.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

– Apel licima starijim od 65 godina da ne izlaze iz svojih domova, odnosno dvorišta.  Ukoliko im je potrebna pomoć mogu se obratiti opštinskom call centru u okviru kojeg su organizaovane i ekipe volontera.  

– Službenici Policijske stanice Sjenica vršiće nadzor nad licima koja se nalaze u samoizolaciji. Samoizolacija lica koja dolaze  iz najugroženijih područja traje 28 dana, dok lica koja su došla iz drugih zemalja traje 14 dana.

– Rijaset Islamske zajednice Srbije je također donio Odluku o mjerama i ponašnju tokom vanrednog stanja, koje između ostalog podrazumijevaju obustavu mektebske nastave i svih  skupova vjerskog i kulturnog karaktera. Apeluje se da se  umjesto džume-namaza, klanja podne-namaz u kući, kao i ostali dnevni namazi, dok će se dženaze namazi organizovati u što manjem broju.

NAPOMENA: U skladu sa razvojem epidemiološke situacije u Republici Srbiji – Opštini Sjenica ove instrukcije i kodeks ponašanja su podložne izmjenama, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex