Sandžaklija spasio dijete u Njemačkoj i postao heroj

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Junak godine Davud Mesic.

dgfvser6zw457z56

{module Oglas 1 – 2020}

Davud Mesić je Sandzaklija-Sjenicak koji kao i mnogi drugi otišao iz rodne Sjenice “trbuhom za kruhom”.

Davud vec godinama radi na hidroelektrani u blizini Njemačkog grada Ausburga.

U subotu 20.06. 2020. Godine Davud je bio glavni junak prave drame koja se odigrala na njegovom radnom mjestu. Naime, dok je sa vlasnikom centrale obavljao redovne aktivnosti u čišćenju rijeke iznenada je primijetio dječje cipelice, šef je insistirao da nastave sa čišćenjem ali je Davudu nešto jače ukazalo da povuče cipelice, iznenada je primjetio da se ne radi o lutki već o djetetu.

{module Oglas 0 – 2020}

Šef je panično počeo da trci tražeći pomoć, a Davud je pribrano uzeo dijete i počeo da mu masira srce i ukazuje vještačko disanje. Sve je izgledalo izgubljeno, ali Davud se nije predavao. Davudov trud urodio je plodom, dječak poce da kašljuca i diše.

Ubrzo je stigla hitna pomoć koja je mogla da konstatuje herojski poduhvat i uspjeh našeg Sandzaklije. Iako to nije važno, dijete je bilo iz turske porodice. 

Davud je sin imama, rahmetli Zaima ef Mesića i brat rahmetli dr Mehmeda Mesića i nije čudo da je upravo njemu pripala čast da učini ovaj herojski čin.

(Facebook)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.