Šaćirović: Potez od Šutenovca prema Muru, Lukarima sve do Ribarića pokriti i s nekoliko policijskih kontrola

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U saobraćaju bilježi se crna hronika neodgovornosti. Malo znanja, a mnogo samopouzdanja, pogotovo kod mladih. Prije neku večer I saobraćajna nesreća u Novom Pazaru na raskrsnici kod Iskrinog tadiona, već dobro utvrđena tačka rizika do danas bez adekvatnog rješenja

sudar

{module Oglas 1 – 2020}

Spomenuta raskrsnica zbog same konfiguracije tla, terena koji nije specifičan za ostale raskrsnice koje imaju povoljniju sliku jeste problematična. Mogućnosti koje zakon dozvoljava mogu se primijeniti putem signalizacije, ograničenja brzine na tom prostoru jer je kao takva rizična.

U konkretnom slučaju, mada nema mogućnosti za to, ili da se izbjegne ta raskrsnica ili da se za pješake a tu prelazi veliki broj djece koja idu u školu “Vuk Karadžić” inače najopterećeniju u Srbiji, postavi signalizacija ili dozvoli alternativni pravac, što je manje moguće. Kada bi se organizirala saobraćajna kontrola u Novom Pazaru trebalo bi se obratiti pažnja na to koja mjesta su kritična.

{module Oglas 0 – 2020}

Potez od Šutenovca prema Muru, Lukarima, dalje prema Ribarićima je najkritičniji. U ljeto pet saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodima. Hiljadu puta bio sam svjedok da ljudi voze preko ograničenja I vidio odsustvo kontrole koja je na tom mjestu neophodna.

Tu barem tri mjesta trebaju biti pokrivena jer ne postoje fizičke prepreke. Kad prolazite Salakovac saobraćaj je predodređen da se zaustavi, brza vožnja nije moguća ali opet se koristi da se proba mogućnist manevrisanja svojim automobilom, kaže dipl. kriminalist Dženis Šaćirović. (Sana)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex