Rifatbegović: Prijem na kakav smo naišli u Novom Pazaru nigdje nisam doživio

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Svi pacijenti u takozvanoj crvenoj zoni i van nje, kojima je bila potrebna intervencija hirurga, bili su zbrinuti, kaže prof. dr. Rifatbegović

fghrtz5ze

{module Oglas 1 – 2020}

Ljekarski tim Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, predvođen renomiranim hirurgom prof. dr. Zijahom Rifatbegovićem, vraća se iz Novog Pazara, gdje je svojim kolegama pomagao u borbi protiv koronavirusa, koji je teško pogodio područje Sandžaka.

– Nosimo predivne utiske o prijemu i saradnji sa kolegama s kojima smo radili, nosimo jedan doživljaj poštovanja kako od strane pacijenata, tako i građana Novog Pazara i ostalih općina. Mogu reći i da sam proputovao cijeli svijet, a da ovoliko pažnje običnog svijeta, kao i kolega s kojima sam radio, nisam još doživio – kaže Rifatbegović za „Avaz“.

U proteklih 15 dana, prof. Rifatbegović je skupa sa kolegama bio angažiran u hirurškoj sali Opšte bolnice u Novom Pazaru, gdje je vršio operacije i na pacijentima pozitivnim na koronavirus.

– Svi pacijenti u takozvanoj crvenoj zoni i van nje, kojima je bila potrebna intervencija hirurga, bili su zbrinuti. Mislim da su značajan dio posla, skupa sa ostalim kolegama koje smo tamo zatekli, uradili anesteziolog dr. Damir Pištoljević i internista dr. Edin Jašarević, a posebno visoko stručni tim diplomiranih medicinskih tehničara Jasmin Trumić, Amir Borić i Boris Perkić.

{module Oglas 0 – 2020}

S nama su bili i naši vozači Fahrudin Kusturica i Željko Rakić, koji nas upravo, vozilima UKC-a, vraćaju nazad u Tuzlu – kaže Rifatbegović.

Pitali smo tuzlanskog ljekara i za objave na društvenim mrežama u kojima se navodi da prvi čovjek Opšte bolnice u Novom Pazaru, dr. Mirsad Đerlek, jučer, navodno, „nije imao vremena“ da prije povratka kući primi predstavnika tuzlanskog tima.

Profesor Rifatbegović je sa šefom Odjela hirurških grana Opće bolnice u Novom Pazaru, dr. Šefćetom Hajrovićem, došao pred njegovu kancelariju u namjeri da se pozdravi, ali to se nije desilo. No, Rifatbegović nam je kazao da je nebitno to da li se neko, iz bilo kakvih razloga, htio ili ne pozdraviti sa njim i sa ostalim kolegama iz Tuzle.

– Direktor Đerlek se putem sekretarice zahvalio i poželio nam sretan put. I ja sam njega na isti način pozdravio i zahvalio mu se. Navodno je imao sastanak u svom kabinetu. Mene njegov postupak nije nimalo uznemirio, ali su kolege iz Opće bolnice s kojima sam radio svih ovih dana bile izuzetno uvrijeđene.

No, sve je to toliko nevažno da bi pokvarilo i moje i zadovoljstvo mojih kolega urađenim poslom, saradnjom sa medicinskim stručnjacima iz Sarajeva, Novog Pazara i drugih gradova koji su ulagali maksimalan trud da pomognu oboljelim od COVID-19, kao i zdravstvenom sistemu – kazao nam je prof. Rifatbegović. (Avaz)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex