Radetinac: Tužilaštvo treba da kaže da li su prijetnje imale političku pozadinu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Enesu Radetincu, novinaru i uredniku portala A1, upućena je prijeteća poruka putem Vibera, u kojoj je rečeno da treba da napada funkcionere Grada Novog Pazara a da više uzdiže “ljude u vjeri”. Policija je odmah reagovala i pronašla počinitelja.

radetinac

{module Oglas 1 – 2020}

 –Moram priznati da sam oduševljen što je policija prvo reagovala kako treba. Policija je izdala saopštenje, a ja znam ime I prezime, a prema Kodeksu novinara dok se ne dokaže krivica I sud ne donese odluku ne možemo reći ko je u pitanju.

Osoba koja mi je prijetila, prema zvaničnim informacijama radila je to iz ličnih interesa, a pošto znam kako je cijela priča nastala ne znam gdje je on tu vidio mene. Bez obzira na to on je itekako uznemirio moju porodicu, pogotovo suprugu koja je u devetom mjesecu trudnoće.  Očekujem od Tužilaštva da će sankcionisati to lice bez obzira da li je to radio iz nekih svojih uvjerenja, da bi naškodio nekom drugom ili da li je imao neku drugu pozadinu sad neću u to da ulazim, kaže Radetinac

{module Oglas 0 – 2020}

Komentirajući pisanje portala bliskog SDPu da iza prijetnji stoji SPP, kaže

Da li je neko imao političku pozadinu to je stvarno teško odgovoriti. Možeš da budeš pojedinac koji simpatizira jednu, drugu, treću političku partiju ili je nešto drugo u pitanju, neću da analiziram. Meni je prijećeno. Naš portal nije objavio ime i prezime.

Neka sud, tužilaštvo, policija rade svoj posao, a mi mediji smo odradili svoj. Mislim da građani treba da znaju da na društvenim mrežama često nailaze na vijesti koje su poluistinite, ali najviše lažne i trebaju voditi računa o tome. Šta je koji portal objavio stvarno ne želim da komentarišem. Držim se samo zvaničnih informacija a zvanična je da je to uradio iz ličnih interesa. Da li je imao političku pozadinu ne želim da ulazim. Ko to treba da zna je Tužilaštvo. (Sana)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker