Protest radnika u Pazaru: Ni Rasim, ni muftija, ovo samo Vučić može da riješi (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Grupa građana okupljena oko inicijative oštećenih radnika nekadašnjeg giganta u oblasti tekstilne industrije TK Raška iz Novog Pazara protestovala je u petak ispred zgrade Gradske uprave Novi Pazar.

irfan ugljanin 696x469

{module Oglas 1 – 2020}

Skupu je prisustvovalo tridesetak radnika i građana Novog Pazara, oni su gradsku upravu i stečajnog upravnika optužili da su nelegalno prodavali zemljište i imovinu ovog preduzeća i na taj način oštetili radnike tekstilnog kombinata Raška za više miliona eura, prenosi portal Nova.rs.

Fahrudin Krlić jedan je od radnika koji je došao na ovaj protest za portal Nova.rs je rekao da ovaj problem ne može da riješi niko drugi, osim predsjednika Aleksandra Vučića.

“Ovo ne može da riješi ni Rasim ni muftija ni niko, ovo može da reši samo Aleksandar Vučić, da naredi da nam se isplati ono što nama pripada. Za vrijeme vlasti Sulejmana Ugljanina, nama je isplaćeno socijalno, i još neke stvari, ali od kada su došli ovi drugi, ništa nam niko nije pomogao. Ja sam išao pješke do Beograda prije devet godina, kako bi iskazao svoj protest, ali i to je bilo uzaludno. Žalio sam se i sudu u Strazburu i još uvek mi ništa nije isplaćeno a kako vidim neće ni biti”, rekao je Fahrudin.

{module Oglas 0 – 2020}

Irfan Ugljanin, organizator ovog protesta izneo je veliki broj optužbi na račun gradske uprave Novog Pazara i vladajuće stranke, rekao je između ostalog da su oni direktno odgovorni za svaki nelegalni posao vezan za stečajni postupak fabrike Raške, a onda se osvrnuo i na ostale probleme koje muče građane, a posebno na situaciju sa za stuaciju vezanu sa panedmijom virusa Covid-19.

“Kako vas nije sramota da ćutite, da na Skupštini Grada ne želite da pričate i vidite ko je odgovoran za 300 mrtvih sugrađana tokom krize izazvane posljedicama koronavirusa tokom ljeta. Mene bi bilo sramota da hodam ovim gradom, da sam odgovoran za smrt mojih sugrađana, kao što ste u ovom slučaju vi”, rekao je Ugljanin.

Na skupu je govorio o mnogim problemima, a najviše o problemu straha koji vlada među građanima a koji izazva vladajuća stranka.

“Vi volite da kad prođete gradom da niko ne smije da vas pogleda, ja ću vas gledati i pratiti šta radite, kao i ostali građani. Ali oni moraju da ćute jer ste sve ucijenili strahom od otpuštanja. Radnike Fabrike Raške ste ucijenili tako što ste im decu i unuke zaposlili pa sad pretite otkazima. Ali zaboravljate da ste vlast Ugljaninove SDA upravo smijenili tako što ste ih kritikovali zbog stanja u gradu, a ja vam sad kažem da je ovo stanje deset puta gore nego tada”, rekao je Ugljanin.

Ugljanin je za Nova.rs rekao, da su tokom jučerašnjeg dana ali i danas, ljudi iz Ljajićeve SDP Sandžaka koja ima apsolutnu vlast u ovom gradu, slali SMS poruke i obavještavali radnike TK Raška da ne dolaze na protest i da je protest otkazan i da ga neće biti.

{module Oglas 2 – 2020}

“Tokom cijelog dana, obavještavali su radnike da ne dolaze na protest, što je u jednu ruku i dobra stvar, skupu je prisustvovalo najviše 30 ljudi. Ja sam obaviješten od strane policije da ne smijem da organizujem skup koji će imati više od 50 učesnika, jer bi u suprtonom bio optužen da sam direktno odgovoran za širenje zaraze koronavirusa, tako da sam ja veoma zadovoljan ovim skupom, a efekte skupa videćemo u narednim danima”, kzao je Ugljanin.

Ugljanin je rekao da će oni nastaviti sa aktivnostima vezanim za isplatu akcija i ostalih sredstava koje radnici TK Raška treba da dobiju, najavio je da će 19. oktobra sa radnicima ovog kombinata otiđi ispred Privrednog suda u Kraljevu, kada će biti nastavljen stečajni proces vezan za ovu fabriku, a koji bi mogao biti ključan za rešavanje sudbine radnika, koji na pravdu čekaju više od 20 godina.

{source}<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Firfann.ugljanin%2Fvideos%2F10223538329029162%2F&show_text=0&width=261″ width=”261″ height=”476″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>{/source}

Izvor: Nova.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.