Privremena zabrana izlaska pacijentima Novopazarske banje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Pacijentima u Specijalnoj bolnici u Novopazarskoj banji od danas je zabranjen izlazak iz objekta, izjavio je Sto plus radiju jedan od dvadesetak njih koji su godinama na trajnom smeštaju u toj ustanovi.

novopazarska banja

{module Oglas 1 – 2020}

Prema njegovim rečima, iako je reč o slabo ili potpuno nepoketnim pacijentima, njima sada nije dozvoljeno da izađu na vazduh, “čak ni u krugu bolnice”.

On nije mogao da odgovori ko je i zašto doneo takvu odluku, jer mu je rečeno da “nemaju obavezu da pacijentima pokazuju takve dokumente”.

Direrktorka bolnice Sonja Radetinac potvrdila je “privremenu zabranu od svega nekoliko dana, dok se ne iznađe način da se spreči nesmetan ulazak građana u dvorište i neopaženi izlasci u grad pacijenata na trajnom smeštaju”.

{module Oglas 0 – 2020}

Ona je pojasnila da pokretni pacijenti, i pored zabrane napuštanja kruga bolnice koja je na snazi od marta, to čine i sebe dovode u opasnost da budu inficirani korona virusom.

“Pre nekoliko dana smo jednu takvu pacijentkinju morali da smestimo u izolaciju i testiramo je”, navela je doktorka Radetinac.

Direktorka bolnice je rekla da je svesna nervoze pacijenata, “koji u sledećih nekoliko dana moraju koristiti veliku bolničku terasu”.

Ona je izjavila da će, ukoliko početkom radne nedelje ne uspe da obezbedi ogradu, pacijenti moći da izlaze u ograničene šetnje dvorištem u pratnji zaposlenih.

(Radio sto plus)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker