Prijepolje – Postavljaju krst na vrhu Titerovca

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prijepolje – Titerovac nalazi se na oko 950 metara nadmorske visine, odnosno, na oko 400 metara iznad manastira Mileševe, na obronku planine Zlatar. To je prilično nepristupačan vrh koji dominira okolinom. Već dugi niz godina na njemu je postavljen jarbol sa srpskom trobojkom koja se ponosno viori iznad manastira.

2 popo 1024x576

Foto : A.Rovcanin

{module Oglas 1 – 2020}

Odavno je postojala ideja da se na Titerovcu izgradi veliki Кrst koji bi predstavljao pravi ukras kako manastira Mileševe tako i samog Zlatara. Nedavno je Episkop mileševski Atanasije blagoslovio da se počne sa pripremama za ispunjenje tog poduhvata. Po projektu najpre je potrebno izbetonirati čvrsto postolje na koje bi se kasnije postavio sam Кrst. Zbog nepristupačnosti terena tražena je pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, kako bi se angažovali helikopteri radi podizanja materijala, kao i samog Кrsta na vrh.

{module Oglas 0 – 2020}

U petak 14. avgusta, kada Srpska pravoslavna crkva vrši čin svečanog iznošenje Časnog Кrsta, Helikopterska jedinica MUP RS sa dva helikoptera posetila je manastir Mileševu kako bi sagledali celokupnu situaciju radi izvođenja ovog obimnog, komplikovanog i teškog projekta.

Najpre su nadleteli samu lokaciju na koju će prebaciti materijal a zatim se spustili do manastira gde ih je dočekao Episkop mileševski Atanasije. U kraćem razgovoru pripadnici MUP RS su upoznali Episkopa Atanasija sa onim što su mogli da vide u prvom snimanju lokacije i dogovorili tok daljih radova. Vladika je zahvalio na njihovoj pomoći i trudu, blagoslovio sve učesnike i poželeo uspešan dovršetak započetih poslova.

PP Media

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker