Prijepolje na korak od uvođenja vanredne situacije, sve zavisi od ponašanja građana

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Štab za vanredne situacije opštine Prijepolje doneo je odluku da se još uvek ne proglašava vanredna situacija i da se uloži dodtni napor i uputi apel građanima da poštuju sve propisane mere i ponašaju se maksimalno odgovorno.

VN GNYDNDFDF

{module Oglas 1 – 2020}

Štab za vanredne situacije bio je na granici da uvede vanrednu situaciju zbog velikog broja kovid pacijenata u poslednjih nekoliko dana, a primetno je i veoma neodgovorno ponašanje naših građana koji su organizovali okupljanja i zabave svih vrsta. Ipak, još jednom ćemo apelovati na građane da se uozbilje i prekinu sa tom praksom, jer je evidentno da je sa tih dešavanja došlo najviše zaraženih, a među njima su i pojedini medicinski radnici.

Predsednik opštine Vladimir Babić je istakao da je u Prijepolju trenutna epidemiološka situacija na nezavidnom nivou i da broj inficiranih koliko sutra može biti dupliran.

„Ukoliko bi se to desilo, a građani nastavili da ne poštuju mere i broj inficiranih nastavi da raste biće proglašena vanredna situacija, što podrazumeva zabranu okupljanja, proslava, rad ugostiteljskih objekata, što verujem da niko ne želi”, kazao je Babić.

{module Oglas 0 – 2020}

On je istakao da je na sednici štaba za vanredne situacije doneta odluka da svi većnici u zavisnosti od resora, kontaktiraju sve one koji su u njihovom domenu delovanja, a to podrazumeva sve privredne subjekte koji zapošljavaju veliki broj ljudi, da strogo vode računa o propisanim merama i da krajnje ozbiljno shvate ovu situaciju.

Babić se osvrnuo i na situaciju u lokalnoj samoupravi u kojoj je zabeležen veliki broj inficiranih virusom korona, ali da se brzo reagovalo.

„Jedan deo zaposlenih poslali smo na rad od kuće, naročito stariju populaciju, izvršili dezinfekciju prostora i počeli sa merenjem temperature pri ulasku u objekat. Mislim da je lanac infekcije zaustavljen i to zahvaljujući savesnim ponašanjem i preduzimanjem svih propisanih mera, što je jedini pravi recept za čuvanje javnog zdravlja”, zaključio je prvi čovek opštine Prijepolje.

GZS i PP Media

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker