Prijepolje – Koronavirusom zaražena dva zdravstvena radnika

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prijepolje – Usled povećanog broja pacijenata koji se javljaju u Кovid ambulante Doma zdravlja i bolnice prinuđeni smo da otvorimo jedno odeljenje kako bi bilo pripremljeno za prijem pacijenata, rekao je za GZS Zoran Drobnjak, direktor bolnice u Prijepolju.

drobnjak i humani1

{module Oglas 1 – 2020}

“To je bilo odeljenje neurologije, te pacijente smo privremeno raspodelili da odeljenje hirurgije,kapaciteti od 15 kreveta nisu bili dovoljni pa smo i interno odeljenje pretvorili u kovid izolaciona odeljenja tako da trenutno imamo 20 pacijenata koja se nalaze na ljima i koji čekaju rezultate testova. Taj rezultat testa će da opredeli dalje lečenje, da li će se ono nastaviti na odeljenjima ili kovid bolnicama”, rekao je drZoran Drobnjak, direktor bolnice u Prijepolju.

On je dodao da se pre dva dana, sa simptomima kovida, u bolnicu javilo jedanaest pacijenata, juče osam, ali su brojevi relativni jer dvadesetoro lica čeka rezultate testova.

{module Oglas 0 – 2020}

“ Svi pacijenti koji su u izolaciji imaju srednje tešku i lakšu kliničku sliku i urađen im je pi si ar test”, dodao je dr Drobnjak.

U poslednja tri dana, jedanaestoro lica u Prijepolju je zaraženo, a među njima su i zdravstveni radnici.

“ Dva zdravstvena radnika su na lečenju, imamo dovoljan broj medicinskog osoblja jer smo u međuvremenu jedan deo lekara koji su vraćeni sa specijalizacije stavili u pripravnost i obzirom na dinamiku, imamo rezerve. Кapaciteti naših ustanova su ograničeni i ne možemo sve pacijente da zbrinemo,i apelujem na stanovništvo da poštuju mere, drže distancu, smanje broj druženja i poseta restoranima i jedino tako mere će dati efekar i rasteretiti zdravstveni sistem”, kaže Drobnjak i dodaje da bolnica raspolaže sa dovoljnom količinom medicinskog materijala jer svakodnevno stiže isporuka ,a ni humanost ljudi nije izostala.

GZS i PP Media

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker