Priboj: U domu za starije inficirano 30 stanara i petoro zaposlenih

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U Domu za smeštaj odraslih i starijih „Terza Eta“ u Priboju, kako je Danasu rečeno u užičkom Zavodu za javno zdravlje, korona virusom je inficirano 30 stićenika i petoro zaposlenih radnika.

Kovid bolnica Uzice Foto Nenad Kovacevic 678x381

{module Oglas 1 – 2020}
Od 44 testirana korisnika, koliko ih je bilo smešteno u tom privatnom domu, 30 je pozitivno, 13 negativno na korona virus, a jedno testiranje je ponovljeno. Osim njih, rečeno je Danasu u užičkom Zavodu, čiji stručnjaci ispituju stanje u pribojskom domu, od 17 zaposlenih petoro je inficirano.

Danijela Vasiljević, portparolka Zdravstvenog centra Užice, rekla je za Danas da dvadeset tri štićenika pribojskog doma, koja su na lečenju u užičkoj bolnici, „nisu životno ugrožena“.

„Radi se o pacijentima koju su stariji od 80 godina. Neki imaju lakši oblik upale pluća, ali njihovo stanje je stabilno i niko od njih nije na intenzivnoj nezi, niti na respiratorima“, kazala je portparolka i dodala da je većina njih u kovid bolnici u bivšoj užičkoj kasarni, a manji broj u užičkoj Opštoj bolnici.

{module Oglas 0 – 2020}

Osim pacijenta koji se leče u Užicu, još nekoliko štićenika tog doma su na lečenju u Opštoj bolnici u Priboju.

Kako je Danas pisao, infekcija je počela prošlog četvrtka, ali direktorka doma i nadležni još uvek nisu saopštili na koji način je korona virus ušao u tu ustanovu, koja je bila u dugo u karantinu i nije bilo novih prijema korisnika, a posete su dozvoljene tek od ponedeljka.

Od početka epidemije, u Priboju je potvrđen 251 slučaj infekcije, a preminulo je 15 građana, što je najviše smrtnih ishoda u Zlatiborskom okrugu u kome je do sada umrlo 64 ljudi.

Užički Zavod za javno zdravlje je saopštio da je u tom okrugu potvrđeno sedam novih slučajeva infekcije, od kojih su pet u Priboju i dva u Požegi.
U užičkim bolnicama 87 kovid pacijenata

Zbog novog žarišta epidemije u pribojskom domu, povećan je broj pacijenata u užičkim bolnicama. U Opštoj bolnici je 35 pacijenata, od kojih su četiri na intezivnoj nezi i dva na respiratorima. U kovid bolnici, u bivšoj užičkoj kasarani, smeštena su 52 pacijenta. (Danas)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker