Priboj – Meštani Glišinih voda svakodnevno strepe: Kuće nagnute, otapanje snega pokrenuće klizište

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

– Najteže je noću, kad legnemo da spavamo i najmanja škripa prozora i vrata nas budi, jer se plašimo – kaže meštanin Nasup Karaosmanović

kliziste5 830x0

{module Oglas 2019 – U članku 1}

I dok se građani širom Srbije raduju lepom i toplom vremenu, to nije slučaj sa meštanima koji žive u pribojskom naselju Glišine vode kod Priboja jer visoke temperature i otapanje snega svake godine prouzrokuju pokretanje klizišta koje se nalazi iznad njihovih kuća i predstavlja jedan od gorućih problema ove opštine.

kliziste1 830x0

– Ovde su neke kuće nagnute i po pola metra. Nije svejedno živeti i svakodnevno strepeti da se klizište ne pokrene i odnese sve što smo godinama stvarali. Najteže je noću, kad legnemo da spavamo i najmanja škripa prozora i vrata nas budi, jer se plašimo – kaže meštanin Nasup Karaosmanović.

U naselju se nalazi 25 kuća, a među stanovnicima su mala deca i stariji ljudi.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

kliziste 815x458

– Ne znamo šta da radimo. Ovde su nam kuće i sve što imamo, ali ako se problem ne reši moraćemo se seliti, jer ovde pod ovakvim uslovima nema budućnosti – rekla je Raza Karaosmanović.

Glišina voda je naselje iznad puta koje spaja stari sa novim delom Priboja, a klizište koje se ovde nalazi najveće je u Srbiji. Opština Priboj nije u nadležnosti za rešavanje ovog prblema, zato se dopisi upućuju državnim institucijama.

Lokalno rukovodstvo se krajem prošle godine sastalo sa Republičkim štabom za vanredne situacije gde je dogovorena izrada projekta uz pomoću čije realizacije bi se klizište konačno saniralo.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

 Neminovno je da će se klizište pokrenuti usled otapanja. Problem koji imamo je zaista alarmantan i pronalazak brzog rešenja je neophodan. Konačno se krenulo sa reči na dela. Nakon što Republički štab za vanredne situacije donese nepohodne zaključke, pristupiće se realizaciji, a novac za sanaciju klizišta će izdvojiti Kancelarija za javna ulaganja – rekao je Boris Mrdović, predsednik Skupštine opštine Priboj.

Klizište Glišine Vode prvi put pokrenuto je 1974. godine, prilikom izgradnje pruge Beograd – Bar. Odmah je postalo pretnja za sve meštane ovog naselja, ali i za drumski, železnički saobraćaj, kao i za vodovodni sistem.

(Rina)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker