Priboj dobija zatvorene bazene sa tribinama na 2.000 m2 – Novi kompleks grejaće solarni kolektori

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U Priboju će se graditi zatvoreni bazeni u okviru školskog kompleksa OŠ Vuk Karadžić. Kako je za eKapiju rekao Veljko Bojović iz Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja, kompleks bazena biće toplom vezom povezan sa školom, ali će biti otvoren i za ostale posetioce u periodima kada ne radi škola.

bazen 220715 tw630

{module Oglas 1 – 2020}

– Urbanističkim projektom predviđena je gradnja dva bazena, većeg, poluolimpijskog dimenzija 25×12,5m i manjeg površine 8×12,5m. Na plivačkom bazenu će biti moguće održavati i takmičenja, te je predviđena gradnja i tribina i ostalih sadržaja – kaže Bojović.

Kako dodaje, očekuje da do jeseni bude završena dokumentacija.

– Nakon javne prezentacije urbanističkog projekta očekujemo izdavanje građevinske dozvole i nadamo se da će sva potrebna dokumentacija biti završena do jeseni – ističe Bojović.

{module Oglas 0 – 2020}

Šta predviđa urbanistički projekat

Urbanisitčki projekat izradilo je beogradsko preduzeće Ensol. Ukupni obuhvat urbanističkog projekta čini katastarska parcela na površini od oko 1,90ha dok je predmet razrade površine oko 1,33 ha (ostatak su javne saobraćajnice 0,57ha). Površina novoprojektovanog bazenskog kompleksa je 2029,53 m2, spratnosti Po+P+1.

Bazen za plivače dimezija 25mx12,5m i bazen za neplivače dimenzija 8mx12,5m, sa plažom je osnovni sadržaj i najveća površina objekta. Kako dimenzije bazena za plivače omogućuju održavanje takmičenja, početna visina bazenskog prostora je minimun 7m.

U okviru ovog bloka su smeštene grupne garderobe koje su povezane sa stepenišnom vertikalom i toplom vezom sa školom Vuk Karadžić. Uz ove garderobe je smešten sanitarni čvor i tuš za osobe sa posebnim potrebama. Ovi sadržaji su direktno povezani sa garderobom sa lokerima iz koje se preko dezobarijera, koje su odvojene za muški i ženski pol direktno ulazi u prostor bazena. Odvojeni ulazi su povezani sa tuševima i sanitarnim blokom.

Prostor kabina za presvlačenje je povezan sa ulaznim holom iz Limske ulice i omogućuje korišćenje bazena u periodima kada ne radi škola. Sa ovim ulazom su preko dezo-barijere povezane prostorija za instruktore i ambulanta.

Sadržaji vezani za publiku su smešteni na prvoj etaži. Stepenišna vertikala iz ulaznog hola vodi do hola za publiku. U holu je smešten klub sa magacinskim prostorom. Prostor za publiku je naspram bazena za plivače. Tribine imaju 180 mesta za sedenje. Iza tribina je prostor za novinare. Tribine imaju dva ulaza za publiku. Prostor za gledaoce je fizički odvojen od hola i pratećih sadržaja.

{module Oglas 2 – 2020}

Ispod tribina na ugaonoj poziciji prema holu je smeštena garderoba. U produžetku su: prostorija za zaposlene, sanitarni čvorovi za publiku i zaposlene. Stepenišna vertikala koja je povezana sa toplom vezom prema školi Vuk Karadžić je povezana sa prostorom za publiku na prvom spratu i sa grupnim garderobama u prizemlju. U podrumskoj etaži je smeštena bazenska tehnika i sve potrebne tehničke prostorije.

Grejanje solarnom energijom

Predviđena je instalacija horizontalnih solarnih kolektora PFMW jedinične površine 2,55 m2 na krov objekta nagiba 6°. Ukupna planirana površina kolektora je 153 m2. Toplotna energija solarnog sistema se cevovodom distribuira do solarnih kombinovanih akomulatora toplote Pro-Clean koji su smešteni u tehničkoj prostoriji objekta – pored bazenske tehnike. Toplotna energija se akumulira u Pro-Clean,odakle se preko izmenjivnjča deo energije predaje za grejanje bazena, a drugi deo energije za zagrevanje sanitarne vode bazena i škole

(ekapija)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker