POTRESNA ISPOVEST STARICE KOJOJ JE SNAHA UBILA UNUKE TAMARU (2) I BEBU DRAGANU: Od tuge za decom umrli su mi sin i muž, zatrla mi je porodicu! Kunem je i dan i noć

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Mirjana Perić (74) iz Batušnica kod Niša ni posle 23 godine ne može da preboli smrt svih unučica Tamare i Dragane.

2050019 profimedia0152270734 ls s

{module Oglas 2019 – U članku 1}

– Bivša snaja Tanja (44) otrovala je moje unučice Tamaru i Draganu, koja je imala samo četiri meseca. Od tuge za decom umrli su mi sin i muž. Tanja je kasnije odrobijala decu, izašla na slobodu, preudala se i nastavila da živi kao da ništa nije bilo. A meni je zatrla porodicu! Kunem je i dan i noć – jada se Mirjana.

Nesrećna starica kaže da joj je snaja ubila unučice jos 1996. godine, ali da joj tuga i dalje steže srce kao da se sve juče desilo. Na porodičnom ognjištu nekada najimućnije porodice u ovom kraju ostali su samo Mirjana i njen 96-ogodišnji svekar.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

– Moj sin Dejan oženio se Tanjom 1994. godine. Napravili smo im svadbu kakva se ne pamti u ovom kraju. U naredne dve godine dobili su dve ćerkice. Bili smo presrećni, snaji nismo dozvoljavali ništa da radi, njena obaveza je bila samo da čuva decu, a mi smo radili i održavali domaćinstvo – priseća se Mirjana srećnih dana koji nisu potrajali.

U proleće 1996. godine ona se zatekla u vinogradu, kad su je komšije pozvale da odmah dođe kući jer joj je umrla unuka Dragana, stara svega četiri meseca.

– Videla sam dete na krevetu, bilo je već modro, Tanja je ćutala … Svi u kući smo mislili da je prirodna smrt u pitanju, dešavalo se da beba iznenada umre. Okupala sam mrtvu unuku, obukla je, sahranismo je… Niko ni pomislio nije da je ubijena. A onda, prošlo je samo 15 dana kad su me ponovo pozvale komšije. Mrtva i Tamara! Nisam mogla da verujem! Dete od dve godine, zdravo, jako… Šta se desilo, kakvo nas je prokletstvo snašlo? Došla je policija, poslaše telo na obdukciju… Nije prošlo mnogo kad su zatražili da se Dragana iskopa iz groba – priča ogorčena Mirjana.

Niko do tada nije ni posumnjao u Tanju, sve dok nije potvrđeno da su Dragana i Tamara otrovane.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

– Sećam se, dok su iskopavali Draganu, Tanja je stajala pored groba i komentarisala: “To majka nikada ne bi uradila, da nosi devet meseci dete, pa da ga ubije”. Policajac joj tad reče: “Neko je iz kuće. Bilo baba, bilo deda, otac ili ti, mora da se zna ko je”. Sve su nas saslušavali. Mene su pitali kako sam ih čuvala, ja sam im rekla da bih namirila decu i ostavila ih kod majke, a onda bih odlazila u njivu. Tanja ništa nije pričala u kući tih dana. Samo je jela i jela… Uvek je bila gladna. A onda, jednoga dana su došli policajci, odveli je u sobu, a malo posle su izašli i rekli: “Priznala je” – opisuje tragediju očajna starica.

Posebno je muči to što im Tanja nikada nije rekla zašto je tako svirepo presudila deci.

– Na suđenju je samo ćutala i smeškala se. Mogla je i nas u kući da okrivi, ali nije. Ne razumem zašto mi je pobila unučice… Ako joj nije bilo dobro, mogla je da ode, a da mi ostavi decu – priča Mirjana.

Tanja je posle kraćeg sudskog postupka osuđena na 12 godina zatvora i otišla na izdržavanje kazne u ženski zatvor u Požarevcu, ali za Periće nije bilo utehe.

– Sin mi je umro pre deset godina, i to od tuge za decom. Iz dana u dan je sve više venuo… Stalno je išao na grob svojih ćerkica, sedeo je pored spomenika milovao njihove slike.Ubrzo zatim je umro i moj muž, nije više mogao da trpi muku i tugu – ispričala je starica.

Inače tokom istrage ustanovljeno je da su deca otrovana pesticidom, takozvanom duvanskom vodom, koju im je majka stavila u mleko. Devojčice su umrle u mukama i jakim bolovima, ali Tanja je nakon njihove smrti novinarima ispričala da su njene ćerke samo “iznenada štucnule i prevrnule očima”, i da ona ne zna šta im se desilo.

Nakon što je uhapšena, poslata je na posmatranje u psihijatrijsku bolnicu, gde je ustanovljeno da je bila uračunljiva kad je otrovala decu.

Ona je u međuvemenu odslužila zatvorsku kaznu, a zatim se preudala i zasnovala novu porodicu. Nikad nikom nije objasnila zašto je ubila svoje ćerkice.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex