Pogledajte kako izgleda vojna poljska bolnica u Novom Pazaru podignuta za jedan dan

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Za samo 24 časa u Novom Pazaru podignuta je poljska vojna bolnica kako bi se medicinski radnici lakše izborili sa razbuktavanjem pandemije u tom gradu.

dfger6e57567

{module Oglas 1 – 2020}

Bolnica ima kapacitet od 110 kreveta koji može da se proširi do 170, a u njoj će se lečiti lakše i srednje teško oboleli pacijenti od kovida 19.

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo general-major Uglješa Jovičić naveo je da su prema naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i ministra odbrane Aleksandra Vulina dobili zadatak da u roku od 24 časa formiraju poljsku vojnu bolnicu pored Opšte bolnice u Novom Pazaru, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

“Odmah smo pristupili realizaciji tog zadatka i u saradnji sa pripadnicima Druge brigade kopnene vojske postavili šatore i krevete. U medicinskim timovima je 40 medicinara iz vojnih zdravstvenih ustanova, dodaje general Jovičić.

Kako je naveo, tu će se lečiti pacijenti iz regiona Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

Imamo dovoljno iskustva, zadatak ćemo da izvršimo kako treba i na vreme. Ostaćemo koliko god bude potrebno i pružićemo maksimalnu medicinsku pomoć, naglasio je Jovičić,

{module Oglas 2 – 2020}

Važno je da brzo radimo, imamo našu opremu i dobru saradnju sa direktorom Opšte bolnice. Ovde smo zajedno u borbi protiv virusa, kaže Jovičić.

Komandant novoformirane vojne poljske bolnice u Novom Pazaru potpukovnik dr Predrag Krstić kaže da je bolnica popunjena kadrom svih potrebnih profila.

“U ovom trenutku bolnica je predviđena za prijem više od 100 bolesnika, sa mogućnošću uvećavanja tog broja. Formirana je sa ‘crvenom’ i ‘zelenom’ zonom i jasnim jednosmerno usmerenim kretanjem, sve u cilju lične zaštite i samozaštite medicinskog osoblja i adekvatnog zbrinjavanja bolesnika”, objašnjava potpukovnik Krstić i dodaje da je u bolnici trenutno angažovano oko 40 lekara i medicinskih tehničara.

Prema rečima načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnika dr Miroslava Vukosavljevića, od danas “srce VMA kuca i u Novom Pazaru u okviru Opšte bolnice, kao što kuca istim ritmom u zgradi VMA na Banjici ili u Vojnoj bolnici na Karaburmi”.

“Bilo je veliko zadovoljstvo posmatrati lica ljudi kada smo došli, s kakvim oduševljenjem i gostoprimstvom su nas prihvatili i nadom da bude bolje. Nadam se da ćemo zajedno sa svim medicinskim radnicima iz naše zemlje i našim domaćinima uspeti da jednu veliku pošast – koronu stavimo pod kontrolu”, rekao je pukovnik Vukosavljević i poručio da će medicinsko osoblje ostati do kraja, “dok se ne izbore sa virusom”.

Pogledajte video :

{module Oglas 0 – 2020}

{vembed M=https://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2020/07/04/16822573/poljska-bolnica-novi-pazar-040720.mp4}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker