Pod kojim uslovima državljani Srbije mogu u Njemačku

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Srbijanskim državljanima sa boravišnom dozvolom ili nacionalnom vizom Savezne Republike Nemačke ulazak u Nemačku biće dozvoljen po pravilu isključivo ako je putovanje u svrhu povratka na mesto stalnog boravka, objavljeno je na sajtu nemačke ambasade u Srbiji.

korona virus kovid 19 nemacka aerodrom

Foto:Tanjug

{module Oglas 2 – 2020}

Kako je navedeno, srbijanskim državljanima sa boravišnom dozvolom ili nacionalnom vizom Savezne Republike Nemačke, druge države EU, Velike Britanije, Islanda, Lihtenštajna, Norveške ili Švajcarske, ulazak u Njemačku će biti dozvoljen isključivo ako je putovanje u svrhu povratka na mjesto stalnog boravka.

Navedeno je da trenutno do najmanje još 15. juna ove godine postoje ograničenja putovanja za sva putovanja iz Srbije i trećih zemalja u Saveznu Republiku Nemačku, koja nisu neophodna.

{module Oglas 0 – 2020}

Zbog toga srbijanski državljani koji poseduju D-vizu i prvi put žele da uđu u Nemačku trenutno ne mogu to da učine. Izuzeci važe za supružnike nemačkih/ EU – državljana, prilikom zajedničkog ulaska u Nemačku, roditelje maloljetne dece koja imaju njemačko državljanstvo, prilikom zajedničkog ulaska u Njemačku i medicinsko osoblje.

Za osobe koje iz Srbije, kao i drugih država koje nisu članice EU, dolaze u Nemačku, važi obavezan dvonedeljnji karantin, navedeno je u obaveštenju.

{module Oglas 1 – 2020}

Izvor:Tanjug

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.