Pod kojim uslovima državljani Srbije mogu u Njemačku

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Srbijanskim državljanima sa boravišnom dozvolom ili nacionalnom vizom Savezne Republike Nemačke ulazak u Nemačku biće dozvoljen po pravilu isključivo ako je putovanje u svrhu povratka na mesto stalnog boravka, objavljeno je na sajtu nemačke ambasade u Srbiji.

korona virus kovid 19 nemacka aerodrom

Foto:Tanjug

{module Oglas 2 – 2020}

Kako je navedeno, srbijanskim državljanima sa boravišnom dozvolom ili nacionalnom vizom Savezne Republike Nemačke, druge države EU, Velike Britanije, Islanda, Lihtenštajna, Norveške ili Švajcarske, ulazak u Njemačku će biti dozvoljen isključivo ako je putovanje u svrhu povratka na mjesto stalnog boravka.

Navedeno je da trenutno do najmanje još 15. juna ove godine postoje ograničenja putovanja za sva putovanja iz Srbije i trećih zemalja u Saveznu Republiku Nemačku, koja nisu neophodna.

{module Oglas 0 – 2020}

Zbog toga srbijanski državljani koji poseduju D-vizu i prvi put žele da uđu u Nemačku trenutno ne mogu to da učine. Izuzeci važe za supružnike nemačkih/ EU – državljana, prilikom zajedničkog ulaska u Nemačku, roditelje maloljetne dece koja imaju njemačko državljanstvo, prilikom zajedničkog ulaska u Njemačku i medicinsko osoblje.

Za osobe koje iz Srbije, kao i drugih država koje nisu članice EU, dolaze u Nemačku, važi obavezan dvonedeljnji karantin, navedeno je u obaveštenju.

{module Oglas 1 – 2020}

Izvor:Tanjug

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker