Počinje prijava građana za dobijanje pomoći 30+30 eura

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Punoljetni građani koji imaju važeću ličnu kartu i prijavljeno prebivalište u Srbijii, od sutra mogu da se preko sajta Uprave za trezor počnu prijavljivati za pomoć države od 30 plus 30 eura, u dinarskoj protivvrednosti.

Prijavljivanje će izgledati isto kao i prošle godine kada su se građani prijavljivali za pomoć od 100 eura.

Dakle, na sajtu Uprave za trezor treba da prvo kliknu na polje Podnošenje prijave, upišu broj lične karte i banku kod koje imaju otvoren račun.

Građani koji nemaju otvoren račun ni u jednoj banci, treba da u padajućem meniju kliknu na banku preko koje bi želeli da im se isplate pare i u njoj će im biti i otvoren račun.

Od 5. maja počeće prijavljivanje i putem kol-centra, s tim što će broj telefona biti naknadno objavljen, a prijavljivanje će trajati do 15. maja.

Penzioneri, zatim korisnici socijalne pomoći kao i ljudi koji su na izdržavanju zatvorske kazne ne treba da se prijavljuju za pomoć.

Novac će prvo i to 6. maja dobiti penzioneri, a dan kasnije pare će stići korisnicima socijalne pomoći i onima koji su na izdržavanju zatvorskih kazni.

Svi će dobiti po 30 eura u dinarskoj protivvrednosti, a drugih 30 eura slijedi im u novembru, dok će penzioneri u septembru dobiti po još 50 eura.

Ostalim građanima će prvih 30 eura početi da se isplaćuje 12. maja a očekuje se da će svi novac dobiti do 20. maja, dok drugih 30 eura mogu očekivati u novembru.

Nezaposleni će u junu će dobiti pomoć od 60 eura.

Izvor: Tanjug

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker