“POČELA JE DA POVRAĆA POSLE PITANJA O DEDI, UPIŠKILA SE KADA JE VIDELA OCA” Stravična ispovest majke devojčice iz Srbije o jezivom zlostavljanju za koji tvrdi da je njeno dete doživelo

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Slučaj silovanja trogodišnje devojčice iz Novog Sada trese celu Srbiju. U emotivnoj ispovesti majka devojčice je rekla da se nakon svega nalazi u situaciji da bivši suprug hoće da joj oduzme dete.

Bivšeg supruga sam upoznala tokom studentskih dana, venčali smo se i živeli smo u braku oko 2, 5 godine. Iz tog braka imamo jednu ćerku. Od njenog rođenja puno toga se menja, on postaje hladan, emotivno distanciran i nezainteresovan za brigu oko deteta. Odvaja se u drugu sobu, tamo jede i spava, prestajemo da delimo i tanjir i postelju. Sa njenih godinu dana, počinje insistiranje da sam odvodi dete kod dede, pritom je u prethodnom periodu potpuno bio nezainteresovan za nju i za brigu oko nje – rekla je majka devojčice.

Kako ističe, jedan dan je saopštio da je deda na samrti i insistirao da odvede dete da vidi dedu, jer umire.

– Pošto sam ja odbila da dam da odnese dete dedi, smatrajući da to nije prikladna situacija za bebu, on je rekao da imamo dva dana da se spakujemo i da napustimo kuću. Mi smo se spakovale i otišle kod moje majke, gde i sada živimo. Ubrzo nakon toga je podneo tužbu za razvod braka, vrlo brzo je sve bilo gotovo i dobili smo model po kome je on viđao ćerkicu – rekla je majka.

Dodaje da se taj model intenzivirao od njene treće godine, kada je počeo da dolazi maltene svaki drugi dan.

– Negde u februaru 2021. godine počinju promene u njenom ponašanju. Užasan strah, plakanje, vrištanje, užasan strah u toku noći. Počela je da traži dudu noću i to godinu dana nakon što je prestala da je koristi. Ukinula je sama sebi popodnevno spavanje, sama je izjavila da ne želi da spava preko dana. Pokušavala sam da je uspavam u popodnevnim časovima, ali to nije išlo. Boji se kada neko zakuca na vrata, kaže da će je oteti. Pokazuje srednji prst, kaže da je deda to naučio. Prstima jedne šakice napravi krug, a prst druge uvlači i izvlači govoreći da je takođe deda to naučio – govori uznemirena majka.

Majka kaže da kada je kupala i presvlačila, devojčica je podizala karlicu, objašnjavajući da se tako igra sa tatom i dedom, kao i da je rekla da je kod tate hladno, da je “golićko” i da je ljuta što tata neće da je presvuče.

Kako kaže, u tom trenutku, iako je pokušavala da vidi šta je to tačno boli, to nije mogla. Dodaje da je pokušala da joj ispere taj deo, da vidi šta je boli, ali kako kaže, to nije bilo moguće.

– Kada sam na kraju ipak videla taj predeo. Videla sam da je predeo polnog organa otečen i crven, kao i da ima ogrebotinu. Odmah sam zvala bivšeg supruga, pitala šta se tamo dešavalo, na šta mi je on rekao da je dete kod njega bilo veselo i da nije ništa primetio. Ubrzo smo otišli i do lekara koji je utvrdio da se radi o mehaničkim povredama. Sumnjali su i na urinarne infekcije, bakterije i tome slično, ali je analizama utvrđeno da nema ništa od toga – kaže majka, i dodaje da je doktorka na kraju rekla da su u pitanju posttraumatske povrede.

Kaže da je devojčica vrištala i molila da ne ide kod oca i dede, kao i da je tražila da majka ide sa njom. Objašnjava kako je devojčica tražila da se deda i tata poliju sirćetom, koje, kako kaže, ona ne voli. Dodaje da se, kada ga je naredni put videla, upiškila stojeći.

– Jednog dana, na Veliki petak, bivši muž je vratio kući vidno uznemirenu i tada je ponovo vrištala prilikom uriniranja. Ponovo je zapomagala i tražila pomoć. Tada je prvi put rekla: “Bako, pomozi mi, tata i deda su dirali pišu”. Rukom je pokazala to sve tako što je trljala vaginalni predeo. Moja sestra je to sve snimila i telefonom. Kada sam pokušala da mu pokažem taj snimak, nije hteo da ga gleda. Tada mi je zapretio da nikome ne pokazujem taj snimak jer će me proglasiti ludim i da će mi oduzeti dete – kaže majka

Dalje objašnjava da je odlučila da slučaj prijavi policiji i kaže da tek tada kreće pravi pakao.

– Pitala sam ćerku zašto mi ranije nije rekla za to. A ona je objasnila da joj je deda zapretio da će je ako kaže odneti od majke i da je više nikada neće videti. Da će zauvek biti sa njima. Tada je rekla da su oni dobri, ali da postoje otac i deda bebe Sandre koji nisu dobri. Da je oni diraju po guzi, da imaju “dizalicu” i “rampu” i da je bockaju po okicama, obrazima, pupku, guzi, da beba Sandra povraća i moli me da čuvam bebu Sandru. Kako su mi objasnili, kada se dešavaju tako strašne stvari, mala deca izmisle nekog kome se ustvari dešava to sve ružno, da je to način da prevaziđu svoju traumu – kaže ona.

Ističe da su po nalogu tužilaštva bili u centru za socijalni rad, gde je devojčica ispitivana četiri puta i kaže da je tokom četvrtog ispitivanja počela da povraća nakon pitanja o dedi, dodaje da je počela da vrišti, da zatvara rukama uši, da plače i kako kaže, tada je ustanovljeno postojanje traume u odnosu na dedu.

– Radnici centra su dolazili da vide njeno okruženje, utvrdili su da je topla i inteligentna, ali kada se pomene otac, ona bi počinjala da vrišti ponovo. Ja nju i dan danas ne mogu da operem. Ona je danas naučena da samu sebe opere. Evo jutros je plakala u snu, polu je otvorila okice i pitala me da li nema nevaljalaca i zlikovaca u našem stanu. Rekla sam joj da nema i da nastavi da spava – rekla je majka.

Ona ističe da je protiv nje pokrenut krivični postupak za oduzimanje deteta, takođe i izvršni postupak za nedavanje deteta.

– Konačno sam se odlučila za veštačenje privatno. Sve je snimnjeno. U prostorijama Centra je objasnila da deda i tata imaju “rampu” i “dizalicu”, da oni sa njima pljuju na nju i da to jako smrdi, u više navrata je govorila da je tata nevaljao zato što neće da je presvuče. Sve je to rečeno i pred radnicama Centra za socijalni rad u Novom Sadu. Dok je ona vrištala i plakala, objasnili su joj da je njen tata divan i da je doneo divne poklone i da će se igrati sa njim – rekla je ona.

Kako kaže, radnice su je napale da je ona sa svojom nervozom pripremila dete za dolazak tu, da se takvi roditelji kažnjavaju, da ne treba da plašim dete, da sam ja kriva za sve.

– Želim da kažem da iza svoje svake reči stojim svojim životom, da imam audio snimke svih poseta Centru – kaže ona.

Kaže da je protiv dede pokrenut postupak, ali da je krivična prijava odbačena i da je trenutno pod prigovorom.

Advokat Ivana Kropf je rekla da je uložen prigovor i da je slučaj trenutno na Višem javnom tužilaštvu. Dodaje da je priključeno i veštačenje iz Osnovnog javnog tužilaštva.

– U tom momentu Tužilaštvo je imalo dokaze koji im nisu bili dovoljni za stepen verovatnoće da bi se pokrenula istraga, ali se u međuvremenu dete otvorilo i vidi se ozbiljna regresija kod nje. Ona kreće čak i da muca. Sve je to bilo dostavljeno i Centru. Tako da sa tim novim dokaznim predlozima, upućen je prigovor – rekla je Kropf.

Izvor:Pink

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker