Počela gradnja novog mesnog groblja u Brodarevu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U Brodarevu je danas počela izgradnja mesnog groblja. Vrednost radova, koji i trebalo, ukoliko vremenski uslovi to dozvole da budu gotovi pre proleća, iznosi 10 miliona dinara plus PDV. Posao je poveren nakon postupka javne nabavke firmi „Rovčanin inženjering”.

fghfhjtzjt

foto: A.Rovčanin

{module Oglas 1 – 2020}

Prema rečima zamenika predsednika opštine Prijepolje Esada Hodžića ovo je bio višedecenijski problem svih građana Brodareva.

„Projekat je urađen 2015. godine, a još 2010. su započete aktivnosti oko zemljišta kako bi se ono privelo nameni. Zemljište je bilo vlasništvo firme Poljoprodukt, ali zahvaljujući razumevanju javnog pravobranilaštva tada je završen prenos zemljišta na opštinu Prijepolje i zaista je u najmanju ruku čudno zašto se toliko čekalo sa realizacijom ovog projekta”, kazao je Hodžić.

On je precizirao da projekat novog groblja podrazumeva izgradnju pravoslavnog i muslimanskog groblja, na površini od jednog hektara, koje će biti rađeno po svim standardima, sa uređenim stazama i grobnim mestima, ogradama i svim ostalim potrebama koje ovakvi prostori zahtevaju.

{module Oglas 0 – 2020}

Hodžić je istakao da postiji veliki problem kada je reč o starim groblju, a to je plavljenje grobnih mesta, jer nije rešeno odvođenje površinskih voda, te da će se u dogovoru sa izvođačem radova na novom brodarevskom groblju, i ovaj problem rešiti.

Direktor firme „Rovčanin inženjering” koja je izvođač radova, Halil Rovčanin, kazao je da je rok za završetak radova 60 radnih dana i da je projekat korektno odrađen.

On je takođe potvrdio da će njegova firma naći način da reši problem plavljenja grobova na starom groblju.

GZS i PP Media

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker