PEŠTER / Samo dva dana posle posete predsednika: Dolići dobilli četiri puta jače napajanje strujom (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sjenica — Tokom vikenda, samo dva dana posle posete predsednika Aleksandra Vučića, selo Dolići kod Sjenice već je dobilo novi trafo snage 400 kilovati.

12202622815f84622db02c2485898138 w640

{module Oglas 1 – 2020}

To je četiri puta jače napajanje strujom od dosadašnjeg, izjavio je v. d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić prilikom današnje posete selu Dolići.

“Najkasnije do kraja godine uradićemo još jedan novi trafo snage 400 kilovata i dalekovod 10 kilovata u dužini od 500 metara sa koga će se napajati zaseok Šabaredžovići sa 19 domaćinstava. Na ovaj način biće osigurano kvalitetno i pouzdano snabdevanje električnom energijom čitavog sela Dolići u kome živi 69 domaćinstava i omogućiti razvoj mlekarstva i prerade mesa, od čega ljudi u ovom delu Pešterske visoravni žive”, istakao je Grčić.

On je naglasio i da je plan ovog javnog preduzeća u skladu s politikom predsednika Aleksandra Vučića da svaki kraj Srbije dobije stabilno snabdevanje strujom.

{module Oglas 0 – 2020}

“Sjenički kraj ima dobru trafo stanicu od 110 kilovati a problem su razvodi zbog velikog prostranstva na Pešteru. Za nekoliko meseci u planu je da se obezbedi stabilno elektro snabdevanje još jednom kraju sjeničke opštine”, najavio je Grčić.

Meštanin Muris Šabaredžović, čije je domaćinstvo posetio predsednik Aleksandar Vučić, ne krije iznenađenje brzom reakcijom Elektroprivrede.

“Nismo se nadali da će napon struje za samo dva dana biti pojačan i to za četri puta. Već to nam je omogućilo lakši rad prilikom muže krava, tako da razmmišljamo i o otvaranju mlekare. Hvala predsedniku Vučiću na nikada brže ispunjenom obećanju. Struja je za nas, pored vode i puta život, na Pešteru”, istakao je Šabaredžović.

Direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić rekao je da će ova investicija u kvalitetnije i pouzdanije elektro napajanje i povećanje instalisanih kapaciteta za nove i postojeće korisnike omogućiti i razvoj seoskog turizma u sjeničkom kraju.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker