Paučinac: Ne odustajemo od protesta

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Grupa građana iz Novog Pazara koja svakodnevno ispred Opšte bolnice traži smenu direktora ove zdravstvene ustanove Meha Mahmutovića održala je do sada 100 protesta.

DFHFDHDFHE

{module Oglas 1 – 2020}

Oni se okupljaju od sredine jula tražeći smenu Mahmutovića i njegovih najbližih saradnika, jer su nespremno dočekali prethodni talas korona virusa, kada je Novi Pazar bio žarište u Srbiji.

Jedan od organizatora Aladin Paučinac rekao je radiju Sto plus da neće odustati od daljeg okupljanja, koje je “relativno promenilo stanje u bolnici bar nijansu na bolje”.

“U suštini smo zadovoljni, jer je narod svestan situacije u kojoj smo se zadesili. Sada ima dovoljno lekara i medicinskog osoblja, kao i opreme koja je namenjena za lečenje od korona virusa, što nije bio slučaj u prvom i drugom talasu. Mi ne možemo da pobegnemo od virusa, kao ni mnogi u svetu, ali tražimo da imamo makar pravilno, blagovremeno lečenje i negu koja je dostojna čoveka“, rekao je Paučinac.

{module Oglas 0 – 2020}

Ipak, nezadovoljan je činjenicom da do sada nisu dobili odgovor ni na jedno od preko 60 pitanja koja su poslali upravi Opšte bolnice, a na osnovu Zakona o dostupnosti informacijama od javnog značaja.

“To je znak bahatosti uprave bolnice, jer oni izgleda nisu naučili da daju bilo kakve odgovore, kao da je to privatna ustanova, u kojoj mogu da rade šta i kada hoće“, rekao je Paučinac.

Ističe da imaju veliku podršku građana, lično i na društvenim mrežama, koji im nude finansijsku pomoć za otvaranje kancelarije, koja bi bila otvorena za žalbe svih građana kojima su ugrožena osnovna ljudska prava.

Protesti se održavaju svakog dana u 17 časova.

(Radio stoplus)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker