Paučinac – Đerlek kao pazarski Vučić

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Građani Novog Pazara će danas u 17 časova po četvrti put protestvovati povodom trenutne situacije izazvane koronavirusom u ovom gradu.

1595668913518918 1024x683

{module Oglas 1 – 2020}

Poslednji put građani Novog Pazara okupili su se u subotu, ispred Opšte bolnice Novi Pazar i tom prilikom tražili od kordinatora te ustanove dr Mirsada Đerleka da pokaže spisak donacija, da prestane da, kako oni tvrde obmanjuje javnost podacima o preminulim i stanjem u bolnici.

Na poslednjem protestu građani su tražili odgovore na mnoga pitanja, ali ih nisu dobili na jučerašnoj konferenciji Mirsada Đerleka, kaže Aladin Paučinac za naš portal.

“Ovde je bio način da se izborimo za to da kažemo istinu, u ovom gradu sve se može kazati osim istine. Možeš i da lažeš i da hvališ i da pričaš šta god hoćeš, ali istinu ne možeš da govoriš. Nebitno je da li će nas biti 20 ili 200 danas na protestu, bitno je da kažemo istinu koju zna ceo grad, ceo Novi Pazar zna da ovo što ja i ljudi oko mene pričamo, da je sve to istina. Pitajte bilo koga u Pazaru i svi će reći da ovo što mi govorimo da je to istina” rekao je Aladin.

{module Oglas 0 – 2020}

On navodi da je na Fejsbuku veliko interesovanje za novi protest, da su građani revolitarani “ponašanjem koordinatora bolnice, koji je postao pazarski Aleksandar Vučić, koji želi da svojom arogancijom i bahatošću zaplaši i onako uplašeni narod ovog grada”.

“Mi ne tražimo mnogo, tražimo smenu kordinatora bolnice, tražimo tačan broj preminulih i tražimo odgovor na jedno pitanje, zašto smo prvi u evropi po broju smrtnosti?” naveo je Aladin Paučinac za naš portal.

Inače, građani Novog Pazara su prvi put na ulicu zbog problema u vođenju borbe protiv epidemije izašli 30. juna kada su bolnicu u Novom Pazara posetili premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Građani su tom prilikom tražili smenu direktora Opšte bolnice Novi Pazar dr Meha Mahmutovića, Kriznog štaba grada Novog Pazara i tražili odgovorne za broj preminulih i katastrofalnog vođenja bolnice u ovom gradu.

Istu noć nakon protesta, direktor bolnice Novi Pazar dr. Meho Mahmutović je navodno prebačen za Beograd zbog srčanih problema, mada iz Beograda nije bilo potvrde da je direktor primljen u neku od bolnica i zdravstvenih centara u Beogradu. Na njegovo mesto, odlikom Ministarstva zdravlja za kordinatora bolnice imenovan je bivši direktor dr Mirsad Đerlek.

Osam dana nakon prvog protesta, ispred gradske uprave Novi Pazar, građani Novog Pazara tražili su od gradonačelnika Novog Pazara da smeni krizni štab, da se potrudi da obezbedi dolazak lekara iz Bosne i Turske, odnosno da traži da Vlada Srbije i njena ministarstva daju dozvolu za dolazak medicinskog osoblja.

(Nova.rs)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.