Panić: Znamo za 13 preminulih lekara, verujemo da ih ima još

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Do sada je u Srbiji bila praksa da se broj preminulih lekara od koronavirusa – ne saopštava. Na konferencijama za medije objavljivan je broj zaraženih medicinskih radnika, ali lekari iz Kriznog štaba uporno odbijaju da saopšte broj preminulih zdravstvenih radnika.

Rade Panic 725x407

{module Oglas 1 – 2020}

“Što se tiče obolelih zdravstvenih radnika, tu nemamo nikakvu mogućnost da vodimo evidenciju. Poslednje što sam čuo je negde oko 650. Što se tiče preminulih lekara, tu je 13 potvrđenih: 12 lekara i stomatologa iz stalnog radnog odnosa i jedan je bio penzioner, štićenik doma za stare”, tako statistiku o broju obolelih i preminulih zdravstvenih radnika za naš portal navodi i obrazlaže predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić.

“Znamo sigurno za njih 13, ali verujemo da ih ima još, samo mi to nismo uspeli da evidentiramo”, kaže Panić i dodaje da su među tim potvrđenim slučajevima preminuli lekari iz Leskovca, Niša, Ćuprije, Paraćina i Novog Sada.

{module Oglas 0 – 2020}

On je precizirao i da su u brojku od 13 preminulih uključeni isključivo lekari i jedan stomatolog, a da njegov sindikat nema podataka o medicinskim sestrama.

Kada je reč o zaraženim zdravstvenim radnicima, Panić smatra da ih je mnogo više nego što nam to cifre govore.

“U jednom trenutku kažu da se ni za koga posebno ne vodi evidencija, pa onda kažu da se za zdravstvene radnike vodi, ali samo o obolelima, ali ne i o smrtnosti. O čemu se tu radi, zaista ne bih znao da vam kažem”, zbunjen je Panić.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta, ipak, primećuje da sada ima više zaštitne opreme za zdravstvene radnike, nego što je bilo. Dodaje da je i dalje, na većini punktova gde je zaštitna oprema neophodna, i dalje nema dovoljno.

{module Oglas 2 – 2020}

“Informacije kojima mi raspolažemo je da covid jedinice i covid bolnice dobijaju opremu i tu je ima dovoljno. Na svim ostalim mestima vrlo je diskutabilno da li je ima i da li je podeljena. I dalje je to prebacivanje loptice – da li nema zaštitne opreme, da li direktori ne traže, da li su direktori dobili, ali nisu podelili… Ono što definitivno jeste informacija, na većini punktova te zaštitne opreme fali, ili je nema dovoljno, ako bi se desilo da se pojavi novo žarište i više obolelih”, tvrdi Panić.

(Nova.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker