Panić: Đerlek umanjivao brojke, zato je nagrađen (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

I dalje imamo problem sa “spoznajom tačnih podataka”, da li ih na nivou ustanove neko krije, da li se kasnije friziraju ili loše interpretiraju u bazi kovid – videćemo, a verovatno se primenjuje i jedan i drugi sistem, rekao je Rade Panić, anesteziolog i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta.

jtzur678u67

{module Oglas 1 – 2020}

Marko Oljača predsednik novoosnovanog udruženje građana Društvo za održivu budućnost – Koraci kazao je da “mi podatke imamo, samo što ih ne znamo”. “Znaju ih oni koji imaju ključ za tu bravu”, dodao je on.

“Utisak je da se medicinski deo Kriznog štaba, ne računajući političare, da se prave blesavi, jer ne postoji mogućnost da neko od njih ne zna šta su pravi podaci i kako se epidemija kreće i šta su trendovi”, istakao je Oljača.

Možda niko i ne zna tačne brojeve, kaže Panić.

“Videli smo da je Zamenik vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek postao državni sekretar prek noći. Očigledno je da, i ono što vazi u Pazaru, jeste da je dobro sarađivao, tj umanjivao brojke o obelilima, pa je za to nagrađen”, dodao je on.

{module Oglas 0 – 2020}

Panić kaže da je ogromno nezadovoljstvo među građanima u Novom Pazaru, a peticija koju su pokrenuli lekari za smenu Meha Mahmutovića, direktora bolnice u tom gradu, jeste samo vrh ledenog brega.

“Opšte je nezadovoljstvo kako je Mahmutović radio, podsetiću da je bio državni sekretar, sad su on i Đerlek zamenili mesto, očigledno je da se vlast igra ovim regionom i nosećom ustanovom u Sandžaku”, rekao je.

Govoreći o komunikaciji lekara okupljenih oko inicijative Ujedinjeni protiv kovida i Kriznog štaba, Panić je kazao da je ona “nikakva”.

“Nezadovala je jer su nezadovljni našim kritičkim mišljenjem. Kolege i dalje ne raspolažu tačnim podacima o broju obolelih i preminulih, tek kad ih budu imali moći će da donose adekvatne i efikasne mere”, istakao je on.

Panić je naveo i da pedagozi iz te grupe misle, povodom polaska dece u školu, da je manja šteta ako za sve đake bude jednako, odnosno onlajn nastava, i ako se sačeka da vidimo kakva je prava situacija sa epidemijom, pa tek onda deca krenu u školu”, dodao je.

“Ponovo se potpuno neorganizovano ide i potpuno bez uvida u to šta su kapaciteti i mogućnosti škola, sa vrlo upitnom odlukom da roditelji sami moraju da kupuju maske i dezinfekciona sredstva”, rekao je i iskazao “apsolutnu podršku kolegama iz sindikata prosvetnih koji se bune protiv ovoga”.

{module Oglas 2 – 2020}

Oljača je upitao kako je moguće da stručnjak poput Predraga Kona, sa toliko godina iskustva, ne primeti nešto čudno u onome što su trendovi i onome što su podaci i obrnuto.

“To nije moguće, samo je pitanje zbog čega se podaci kriju. Kome je u interesu da podatke sakrije? Vučić bi imao mnogo veću podršku da su radili kako treba. Imali smo trend umirivanja javnosti pred izbore, a onda smo dan posle izbora saznali da je sitacija dramatična – nije moguće da se žarište napravi za jedan ili dva dana, odnosno nismo mogli to da saznamo posle dva dana, to su jasne stvari”, kazao je.

Oljača je istakao da sa tom praksom mora da se prestane.

“U čabru smo zahvaljujući tome što članovi Kriznog štaba nemaju nikakvu kičmu koju će da podmetnu i kažu ono što je njhova profesionalna i etička obaveza da kažu”, dodao je on.

https://www.youtube.com/watch?v=rS2orse3Ekc

(N1)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker