Pandemija smanjila prihode budžeta Novog Pazara

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Pandemija korona virusa i vanredno stanje znatno su smanjili prihode budžeta u Novom Pazaru.

novi pazar1

{module Oglas 1 – 2020}

Za razliku od prva tri ovogodišnja meseca, kada se u gradsku kasu slilo 79 odsto planiranih sredstava, u prvoj polovini aprila prihodi su smanjeni za 60 odsto. U Gradskom odeljenju ističu da će takav trend biti nastavljen sve dok traje vanredno stanje. Procene o manjku u gradskoj kasi su u toku i kad bude normalizovano stanje znaće se realan priliv sredstava, a na osnovu toga će biti planiran budžet za ovu godinu.

U nadležnoj službi za finansije naglašavaju da gradska uprava neće moći da nadoknadi manjak u kasi.

{module Oglas 0 – 2020}

Deo projekata za izgradnju putne i komunalne infrastrukture finansiraće se iz kredita od 180 miliona dinara, a za realizaciju ostalih projekata očekuje se pomoć Vlade Srbije. Ovogodišnji gradski budžet je već imao prvi rebalans i umanjen je za 80 miliona dinara. U gradskoj kasi je trebalo da bude 3,150 milijardi dinara uz deficit od 117 miliona.

Plate i dalje na začelju

Primanja zaposlenih u šest sandžačkih jedinica lokalne samouprave i dalje „kaskaju“ za republičkim prosekom 10-15 hiljada dinara. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, najveća februarska prosečna zarada u ovom delu Srbije bila je u opštini Priboj – oko 47.600, slede zaposleni u Tutinu (46.200), Sjenica sa stotinak manje, Prijepolje (45.000), te Novi Pazar sa 43.830.

Neto zarada u Srbiji u februaru bila je 58.132 dinara.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.